Çevre

KİD: Ruhsatı yenilenmeyen Alamos Gold ve Doğu Biga Madencilik Kazdağlarını terketmeli

Kazdağları İstanbul Dayanışması, ruhsatları yenilenmeyen Alamos Gold ve yerli iştiraki Doğu Biga Madencilik firmalarının Kazdağlarını terketmeesini istedi. KİD, bunun için yarın basın toplantısı düzenliyor.

5 Aralık 2019 Saat: 17:56
KİD: Ruhsatı yenilenmeyen Alamos Gold ve Doğu Biga Madencilik Kazdağlarını terketmeli
KİD: Ruhsatı yenilenmeyen Alamos Gold ve Doğu Biga Madencilik Kazdağlarını terketmeli

Kazdağları İstanbul Dayanışması tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kazdağlarında doğa katliamı yapan Alamos Gold ve yerli iştiraki Doğu Biga Madencilik firmalarının 13 Ekim'de sona eren ruhsat izinleri bakanlık tarafından yenilenmemiştir.

Buna rağmen 13 Ekim'den bugüne kadar katliam yaptıkları alanda ruhsatsız, usülsüz ve kanunsuz bir şekilde bulunmakta ve doğa tahribatına devam etmektedirler.

6 Aralık Cuma akşamı saat 19:30 da Kadıköy Süreyya Operası önünde buluşarak bu doğa katliamına artık bir son verilmesi ve ruhsatsız Alamos Gold ve yerli iştiraki Doğu Biga Madenciliğin alandan çıkarılmaları gerektiğine dair sesimizi hep birlikte önce Ankara'ya oradan tüm Türkiye'ye duyuruyoruz.

Tüm doğa, tarih ve yaşam savunucularını 4mt lik dev ağaç insan kuklamızın koreografileri, Beksav bando müzikleri ve Ataol Behramoğlu katılımıyla güçlenecek bu basın açıklamasına katılarak Kazdağları'na sahip çıkmaya çağırıyoruz.Kamuoyu ve basına duyurumuzdur."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız