Güncel

Kilis Cezaevi'nde siyasal tutuklular açlık grevinde

Kilis Cezaevi’nde üç siyasi tutuklu, hapishane koşullarının her geçen gün ağırlaşması ve gardiyanların kötü muamelesine tepki olarak başladıkları, süresiz açlık grevinin 7. günündeler.

4 Ekim 2017 Saat: 20:12
Kilis Cezaevi'nde siyasal tutuklular açlık grevinde
Kilis Cezaevi'nde siyasal tutuklular açlık grevinde

Kilis Cezaevi’ndeki koşullar ve gardiyanların şiddete varan tutumları nedeniyle “Süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını” bildiren Mehmet Sinan Ayçiçek, Agit Adsoy ve Cemal Muhammed adlı mahpusların eylemi bir haftayı geride bıraktı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Gaziantep Şubesi’ne de başvuruda bulunduklarını ifade eden mahpus yakınları, “Bir an önce gerekli incelemelerin yapılması ve cezaevindeki koşulların düzeltilmesini istiyoruz” açıklamalarında bulundular. 

İHD Gaziantep Şubesi yöneticilerinden Müslüm Kılıç da, Kilis Cezaevi’ndeki koşullar ve gardiyanların kötü muamelesine dair iki başvurunun kendilerine ulaştığını belirtti ve “İlk başvuru iki hafta önce olmuştu. Biz hemen konuyu araştırarak durumu, Kilis Valiliği İnsan Hakları Komisyonu’na bir yazıyla bildirdik. Oradan henüz cevap gelmedi. İkinci başvuru ise aynı sebeplerle açlık grevine başlayan üç isim adına bir tutsak yakını tarafından yapıldı. Bu konu hakkında da aynı şekilde gerekli yerlere bildirimlerini yapıp takibini sürdüreceğiz ” dedi.

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Mehmet Sinan Ayçiçek’in yakınları da yaptıkları açıklamada, gardiyanların tutumlarına dair uzun süredir şikâyetler olduğu, özellikle siyasi mahpuslara dönük darp ve tehdit olaylarının yaşandığı bilgisini aktardılar. 27 Eylül’den beri açlık grevinin sürdüğünü belirten aile, “Onlar ancak açlık grevi yaparak seslerini duyurabildiler. Biz de bu sesin bir an önce gerekli yerlere ulaşmasını istiyoruz. Cezaevi koşulları nedeniyle zaten bozulmuş sağlıklarının daha da kötüye gitmesinden endişeliyiz” dediler. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız