Güncel

Kıvılcımlı ve Adalı anıldı: Mücadele sürecek

lümlerinin yıl dönümümde Hikmet Kıvılcımlı ve Necdet Adalı'yı anan SYKP ve KAVGA dergisi, devrim şehitlerinin anısına bağlılıkla mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

11 Ekim 2020 Saat: 23:30
Kıvılcımlı ve Adalı anıldı: Mücadele sürecek
Kıvılcımlı ve Adalı anıldı: Mücadele sürecek

SYKP ve KAVGA dergisi, Hikmet Kıvılcımlı ve Nejdet Adalı'yı Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde andı.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da katıldığı anmada, üzerinde Kıvılcımlı ve Adalı'nın fotoğraflarının yer aldığı, "Dr. Hikmet'ten Necdet Adalı'ya sürüyor, sürecek mücadele" yazılı pankart açıldı.

HATİMOĞULLARI: FAŞİZME ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ
Anmada konuşan HDP Miletvekili Tülay Hatimogğulları, ömrünü devrim mücadelesine adayan devrimcileri andı. Kıvılcımlı ve Adalı'nın mücadele hayatını aktaran Hatimoğulları, Kıvılcımlı'nın "Tıpkı, Lenin'in söylediği gibi ulusların kendi kaderini tayin hakkına sahiptir. Bu Türkiye'de de böyledir" dediğini belirtti.

İktidarın savaş politikalarına tepki gösteren Hatimoğulları, bugün zamana yayılan bir sivil darbe ile karşı karşıya kalındığını kaydetti. 1980 askeri faşist darbesinde Necdet Adalı'nın idam edildiğini anımsatan Hatimoğulları, "O dönem nasıl boyun eğmediysek bugün AKP eliyle kalıcılaştırılmak istenen faşist rejimine de asla boyun eğmeyeceğiz" diye vurguladı.

Birlikte mücadelenin önemine dikkat çeken Hatimoğulları, Adnan Yücel'in "Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek" şiirini okudu ve ekledi: "Yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın devrim be sosyalizm."

YÜCEL: YOLDAŞIMIZ ADALI'NIN ANISINA BAĞLILIKLA MÜCADELE EDECEĞİZ
SYKP İstanbul İl Eşbaşkanı Mehmet Yücel de bu coğrafyada çok sayıda devrimcinin kanının olduğunu belirtti. Necdet Adalı'nın 12 Eylül'de ipi ilk göğüsleyenlerden olduğunu kaydeden Yücel, Adalı'nın idam edilmeden önce ailesine gönderdiği mektubu okudu.

Yücel, Necdet Adalı'nın son sözlerini yinelerken anısına bağlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı.

‘KIVILCIMLI VE ADALI MÜCADELEMİZDE YAŞIYOR'
Basın metnini okuyan Eylem Uluçay,  AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kürsüde ağlayarak Necdet Adalı'nın mektubu okuduğunu ancak Adalı'yı ananlara soruşturma açıldığını dile getirdi.

Devletin bugün nasıl Suruç, Ankara, Antep katliamının faillerini koruyorsa geçmişte de faşist çeteleri koruduğunu kaydeden Uluçay, Adalı'nın faşizme karşı mücadeleyi öğrettiğini söyledi.

Uluçay, "Bizler devrimciler olarak bugün ömrünün büyük kısmını sosyalizm mücadelesiyle geçiren Dr. Hikmet Kıvılcımlı'nın 12 Eylül askeri diktatörlüğünün idam ettiği ilk kişi olan Necdet Adalı'nın ve Küba devriminin komutanı olan Ernesto Che Guavera'nın yolundan yürümeye devam ediyoruz" dedi.

Anma, sloganlarla sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız