Güncel

Koç Üniversitesi’nde barınma krizine karşı öğrenciler eylemdeydi

Koç Üniversitesi lisansüstü öğrencileri barınma krizine karşı rektörlük önünde eylem yaptı.

6 Eylül 2022 Saat: 09:01
Koç Üniversitesi’nde barınma krizine karşı öğrenciler eylemdeydi
Koç Üniversitesi’nde barınma krizine karşı öğrenciler eylemdeydi

Güz döneminin başlamasına 20 gün kala 3. ve 4. sınıf lisans öğrencilerine yurt imkanı
“sağlayamayacaklarını” gönderdikleri mail ile bildiren Koç Üniversitesi, öğrencilerden gelen tepkiler ve dayanışma kampanyaları üzerine 2 gün sonra başka bir mail ile çözüm bulduklarını öğrencilere bildirdi.

Çözümü başka bir barınma krizi yaratmak olan Koç Üniversitesi bu sefer de lisansüstü öğrencileri mağdur etme yoluna gitti. Sağlık koşulları bahane edilerek pandemi sürecinde lojmanlarından çıkartılan doktora öğrencileri geçtiğimiz yılın kasım ayında okul yurtlarına “tek kişilik” oda sözü ile yerleştirilmişti. Okul yönetiminin “tek kişilik” odaları, “paylaşımlı oda”ya çevireceği mailini alan doktora öğrencileri kısa sürede verilen ve dahil edilmedikleri bu süreçte çıkan karar üzerine bugün rektörlük binası önünde eylem yaptı.

Yaklaşık 140 doktora öğrencisinin imzaladığı dilekçeyi okuyan öğrenciler, kontratlarında yazılı hakları olan ve daha önceden sözü verilen “tek kişilik” odalarının “paylaşımlı
oda”lara dönüştürülemeyeceğini, verilen haklarının alınamayacağını, böyle bir kararı kabul etmediklerini söyledi. Koç Üniversiteliler Dayanışması’nın da katılımı ile gerçekleştirilen eylemde geçtiğimiz yıl lisans öğrencileri tarafından barınma krizi için yapılan eylemler anlatıldı ve okul yönetiminin bu kriz için hiçbir adım atmadığı, hem lisans hem de lisansüstü öğrencileri mağdur etme yoluna gittiği söylendi. Ekonomik kriz ile büyüyen fahiş kira artışlarının öğrencileri etkilediği, 750 lira olan kira yardımının her öğrenciye
verilmediği ve okul çevresindeki evlerin kiralarının herhangi bir öğrenci tarafından karşılanamayacağı vurgulandı. Doktora eğitim sürecinin zorlayıcı koşulları altında hem asistanlık yapıp hem de araştırma yürütmeye çalıştıklarını belirten doktora öğrencileri kişisel alanlarının işgaline karşı üniversite yönetimini kararı geri çekmesi üzerine uyardı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız