Güncel

Kocaeli’de iş cinayetleri eylemi

Kocaeli İSİG Meclisi, Beşiktaş’ta 29 işçinin katledilmesine ilişkin yaptığı eylemde “İş cinayetlerine karşı birleşelim!” çağrısı yaptı.

5 Nisan 2024 Saat: 08:48
Kocaeli’de iş cinayetleri eylemi
Kocaeli’de iş cinayetleri eylemi

Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG Meclisi), Beşiktaş’ta 29 işçinin katledilmesine ilişkin eylem yaptı.

İzmit Belediye İş Hanı önünde yapılan eylemde “İstanbul’da 29 işçi yanarak hayatını kaybetti! İş cinayetlerine karşı birleşelim!” yazılı pankart taşındı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İşçinin ölümüne engel olmak için yasal görevlerini yerine getirmeyen iktidar, buna kaynak ayırmazken, konu işçilerin en meşru hak arama eylemlerine sıra geldiğinde her türlü tedbiri uygulamaktan, şiddetten ve yasaları ihlal etmekten çekinmediklerini Özak’ta direnen işçilere yaptıkları ile gösterdiler.

Bugüne kadar iş cinayetleri ile ilgili olarak teknik önlemleri bizler de dahil bir çok kurum ve örgüt dile getirdi. Ancak görmeliyiz ki, ölümler alınması gereken önlemlerin bilinmemesinden değil, işçinin yaşamının değersiz görülmesinden, önlemlere uyumun denetlenmemesinden ve pandemide en kötü şeklini gördüğümüz her koşulda çarklar dönecek anlaşışından dolayıdır. Bu anlayışa, işçi düşmanı düzene direnmeden ölümleri önlemek de, insanca yaşamak da mümkün değildir.

Katliamın hemen ardından gerek yerel yöneticilerin gerekse hükümeti temsil edenlerin ağzından sadece sorumluluklarını gizlemeye dönük açıklamalar duyduk. Oysa böylesine korkunç bir katliam her ikisininde sorumluluklarını yerine getirmemesinin bir sonucudur.

Her zaman yaptığımız çağrıyı yineliyoruz. İşçi düşmanı bu düzende işçi ölümlerini durdurmak ancak örgütlü mücadele ile olur.

İş cinayetlerini durdurmak için birleşelim.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız