Güncel

Kocaeli Demokrasi Girişimi’nden vekillere ‘Hayır’ mektubu

Kocaeli Demokrasi Girişimi, Kocaeli milletvekillerine anayasa değişikliği görüşmelerinde "Hayır" oyu vermeleri talebiyle mektup gönderdi.

18 Ocak 2017 Saat: 16:39
Kocaeli Demokrasi Girişimi’nden vekillere ‘Hayır’ mektubu
Kocaeli Demokrasi Girişimi’nden vekillere ‘Hayır’ mektubu

İzmit Merkez Postane önünde toplanan çok sayıda Kocaeli Demokrasi Girişimi üyesi, burada bir açıklama yaparak anayasa değişikliği görüşmelerinde vekillerin "Hayır" oyu kullanmasını istedi. Kocaeli Eski Milletvekili Bekir Yurdagül, vekilleri uyarmak ve meclisin egemenlik haklarına sahip çıkmak istediklerini belirtti.

Kocaeli Demokrasi Girişimi'nin parti ayırt etmeksizin Kocaeli vekillerine gönderdiği mektup şöyle:

"Sayın Milletvekili,
Hangi partiden seçilmiş olursanız olun, unutmayın ki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hepimizin vekilisiniz. Yurttaşların Meclis’teki sesi, gözü, elçisisiniz. Oylarınıza sunulan Anayasa teklifi ile Parlamenter sistem filen askıya alınıp tek bir kişinin emrinde göstermelik bir kurula dönüşmesinin istendiği bu tarihsel anda önce seçmenlerinize, yurttaşlara ve ülkemizin geleceğine karşı sorumlusunuz.

Adı ne olursa olsun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin millet adına yani bizim adımıza kullandığı iradenin bir kişiye devredilmesi hem Milli iradeye darbe hem de parlamenter sistemin sonudur. Anayasalar toplumsal uzlaşma belgeleridir ve olağan koşullarda bile anayasa değişikliğinde bir toplumsal uzlaşma olması gerekirken içinde bulunduğumuz olumsuz koşullarda bir uzlaşma olmaksızın bu değişikliğin yapılması toplumda onarılması olanaksız yaralara, ayrışmalara neden olacaktır.

Evet, darbe girişiminde darbeciler Meclisi bombaladı, siz değerli Milletvekilleri onların varlığına kastettikleri Meclisin yetkisiz, işlevsiz bir kuruluşa dönüşmesine izin vermeyin. Biz yurttaşlar tarih ve toplum önünde uyarı görevimizi yapıyoruz. Parlamenter demokrasiyi, Meclisi, ülkeyi ve geleceğimizi korumak için sizlerin de tarih önünde sorumlu olduğunu hatırlatıyoruz. Oyunuzu kullanırken temsil ettiğiniz milyonlarca yurttaşı düşünün ve hepimizin geleceğinden sorumlu olduğunuzu unutmayın.
 
Kocaeli Demokrasi Girişimi 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız