Güncel

Kocaeli gazetecileri yeniden yapılanıyor

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin son uygulamasının ardından ilçeler bazında bölünmeye başlamasından ve dağınıklıktan kaygı duyan gazeteciler, birik hedefiyle yeniden yapılanmaya gitti.

23 Aralık 2019 Saat: 17:40
Kocaeli gazetecileri yeniden yapılanıyor
Kocaeli gazetecileri yeniden yapılanıyor

KOCAELİ

Bahar Kaymakçı Erdoğan  başkanlığında Kocaeli Medya Mensupları Cemiyeti adı altında tüm Kocaeli’yi birleştirmek amacıyla yeni cemiyet kuruldu.

“Birleştirici olmak için yola çıktık”

Kuruluşu geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve kısa adı KOMECE olan Kocaeli Medya Mensupları Cemiyeti’nin kurucu Başkanı Bahar Kaymakçı Erdoğan, ilk toplantının ardından bir açıklama yaptı.

Kısa adı KOMECE olan Kocaeli Medya Mensupları Cemiyeti Başkanı Bahar Kaymakçı Erdoğan, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin son aldığı ihraç kararlarıyla kapsayıcı, birleştirici özelliğini kaybettiğini ve bu nedenle harekete geçtiklerini belirterek, “KOGACE’nin bu yanlı ve  çıkar odaklı kararlarından dolayı, bölge gazetecileri  Gebze Gazeteciler Cemiyeti’ni kurmak zorunda kalmıştı. Şimdi Kocaeli Medya Mensupları Cemiyeti’ni de biz hayata geçirdik” diye konuştu.

“Biz kim miyiz?”

Yedi yıl Doğan Haber Ajansı, on yıl da Dünya Gazetesi Kocaeli Temsilciliği’nde gazetecilik yapan, son olarak da Kocaeli Özel Haber internet sitesi kurucu olan Bahar Kaymakçı Erdoğan, kurucu üyeleri de tanıttı.

KOMECE Yönetim Kurulu, mesleğin emektarlarından, Hür Kocaeli Gazetesi Yazı işleri Müdürü Ufuk Bağan,  Dünya Gazetesi Kocaeli Temsilcisi Sabiha Toprak, DHA Muhabiri Orhan Uzun, LaFemme Nicomedia İnternet Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Meral Uçarı,  Kocaeli Haberci, Eko Yaşam ve Net Haber Ajansı’nın Sahibi Soner Kılıç ve Hür Kocaeli Genel Yayın Yönetmeni Hayati Özzeren’den oluştu.

Bahar Kaymakçı Erdoğan açıklamasında, “Amacımız mesleğe kendini adamış tüm meslektaşlarımıza kucak açmak.  Gazetecilik ilkelerine ve gazetecilere sahip çıkmak.  Eşit, adil ve tüm etik kurallara uygun olarak davranmak. Amacımız yıkıcı değil birleştirici olmaktır” ifadelerini kullandı.

Kaymakçı, çalışmalarını sürdürdüklerini, önümüzdeki günlerde kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini de vurguladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız