Güncel

Kocaeli Milletvekili Tarhan: Uyarılarımız dikkate alınsaydı işçi ölümleri olmazdı

Kuzey Marmara Otoyol çalışması sırasında meydana gelen ve 3 işçinin ölümü ile sonuçlanan vahim kazada CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan bir hafta önce uyarıda bulunmuştu.

1 Aralık 2018 Saat: 08:14
Kocaeli Milletvekili Tarhan: Uyarılarımız dikkate alınsaydı işçi ölümleri olmazdı
Kocaeli Milletvekili Tarhan: Uyarılarımız dikkate alınsaydı işçi ölümleri olmazdı

Kuzey Marmara Otoyol çalışması sırasında meydana gelen ve 3 işçinin ölümü ile sonuçlanan vahim kazada Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan bir hafta önce uyarıda bulunmuştu.

Tahsin Tarhan Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiği Araştırma Önergesiyle, İşçi ölümlerinin özellikle Kocaeli’nin Gebze bölgesinde çok fazla olduğunu, Türkiye sıralamasında ilk sıralarda yer almasının nedenlerinin araştırılması ve gerekli önlemler alınmasını dile getirmişti.

KAZA DEĞİL İŞ CİNAYETİ

Tahsin Tarhan, “İşçi ölümleri maalesef ülkemizde ve özellikle Kocaeli’de istemediğimiz kadar çok meydana geliyor. Peki bu duruma sebep olan nedenler nelerdir. Kaza oldu diyerek işin içinden çıkılabilir mi? Bu konuların mutlaka araştırılması gerekiyor. Gebze gibi bir ilçe, işçi ölümlerinde Türkiye sıralamasında ilk sıraları alıyorsa burada mutlaka araştırılması gereken bir konu var demektir.

Sorumluların kusuru var mı? İşçi güvenliği uygulamaları tam olarak uygulanıyor mu? Bu konulara gerekli yaptırımlar getirilmeden, meydana gelebilecek tüm olaylar göz göre göre canların yitip gitmesine neden oluyor. Bunun adı kaza değil iş cinayetidir ve sorumlular mutlaka tespit edilmelidir.” dedi.

UYARILAR DİKKATE ALINSAYDI 3 İŞÇİ HAYATTA OLACAKTI

Tahsin Tarhan, “Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili daha önce defalarca uyarılarda bulunduk. Kesilen ağaçlardan, ekosistemi bozulan ormandan, can güvenliği olmadan çalıştırılan işçilere kadar sürekli yanlış yapılan işlerin düzeltilmesi gerektiğini dile getirdik.

Yap işlet devret modeli ile Yandaş Müteahhitlere yaptırılan Kuzey Marmara Otoyolu başlı başına araştırılması gereken bir projeydi. Keşke uyarılarımız dikkate alınsaydı bugün İşçi kardeşlerimiz aramızda olacaktı.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız