Güncel

Kocaeli'de Cumhuriyet'in okunmasına izin verilmedi

CHP Kocaeli İl Başkanlığı, Cumhuriyet Gazetesi'ne dönük saldırıları protesto için sokakta gazete okumak istedi ancak polis izin vermedi.

1 Kasım 2016 Saat: 22:45
Kocaeli'de Cumhuriyet'in okunmasına izin verilmedi
Kocaeli'de Cumhuriyet'in okunmasına izin verilmedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanlığı, Cumhuriyet Gazetesi'ne dönük saldırıları protesto etmek istedi. Ancak CHP'nin yapmak istediği açıklama, İzmit Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Gün boyu Kaymakam ile görüşen CHP'li yöneticiler, izin alamayınca açıklamayı il binasında yapmak zorunda kaldı.

CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç'in okuduğu basın açıklaması sonrası il binası önünde bekleyen kalabalıkla birlikte Cumhuriyet Gazetesi okunmak istendi. Burada kısa bir süre gazete okuyan CHP üyelerine polis dağılmamaları takdirde müdahale edeceklerini söyledi. Çevik kuvvet ekiplerinin de konuşlandırıldığı alanda gazetelerin okunmasına izin vermeyen polis, kitlenin il binasına çıkmasını istedi. Kaymakamlığın il binası önüne dahi izin vermediğini belirten polis, vatandaşın slogan atmasına da müdahale ederek susturmak istedi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ 

CHP yöneticilerinin, il binasına çıkmalarını istemesine "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Özgür basın susturulamaz" sloganları atarak cevap veren kitle, yukarı çıkmak istemedi. Bir süre CHP il binası önünde bekleyenler daha sonra alandan ayrıldı. Gazete okuma etkinliğine EMEP, ÖDP, SYKP ve Halkevleri üyeleri de destek verdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız