Güncel

Kocaeli'de Dayanışma Akademisi'nin dersleri devam ediyor

KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin kurduğu Kocaeli Dayanışma Akademisi derslerine devam ediyor.

18 Ocak 2017 Saat: 23:04
Kocaeli'de Dayanışma Akademisi'nin dersleri devam ediyor
Kocaeli'de Dayanışma Akademisi'nin dersleri devam ediyor

Kocaeli Üniversitesi’nden (KOÜ) KHK ile ihraç edilen 19 akademisyenin kurduğu Kocaeli Dayanışma Akademisi’nin (KODA) 11’inci dersinde “Bir uluslararası sivil toplum örgütüne sosyal politika aracı olarak bakabilir miyiz?” sorusuna cevap arandı. Dersi veren Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu, "Sendikal haklardaki gerilemeler, çalışan haklarında da gerilemelere neden oldu. Uluslararası sivil toplum örgüleri de bu açığı bir nebze olsun kapatmaya çalışıyor" dedi. 

Sunumuna uluslararası sivil toplum örgütlerinden örnekler vererek başlayan Lordoğlu, bu kuruluşların esnek bir denetim mekanizmasıyla çalıştığını belirterek, "Gönüllülük esasına dayanan bir mekanizma da var. Tüketici tarafından caydırıcı yönleri var. Eksiklikleri bilerek, görerek bunları yok saymamamız gerekiyor. Elbette yapılanları küçümsemeden ve yok saymadan, hala yapılacak çok şey olduğunun farkında olarak, çalışan haklarının günümüzdeki isyanını daha örgütlü hale gelmesi için küçük katkılar sağlayan kuruluşları ihmal etmememiz gerekir" ifadelerini kullandı. 

Lordoğlu'nun sunumunun ardından ders soru ve cevaplarla devam etti. Öte yandan önümüzde hafta 25 Ocak Çarşamba günü Doç. Dr. Mehmet Rauf Kesici'nin "Türkiye Emek Piyasaları ve İstihdam Politikaları" dersi vereceği açıklandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız