Çevre

Kocaeli'de DP World D limanına protesto

Mahkeme tarafından da durdurma kararı olan DP World önünde toplanan Numan Gülşah ile yaklaşık 40 kişilik grup, basın açıklaması yaparak, liman çevresinde yürüdü.

14 Mayıs 2016 Saat: 09:53
Kocaeli'de DP World D limanına protesto
Kocaeli'de DP World D limanına protesto
13 Mayıs Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacağı duyurulan ancak  mahkeme tarafından da durdurma kararı olan DP World önünde toplanan Numan Gülşah ile yaklaşık 40 kişilik grup, basın açıklaması yaparak, liman çevresinde yürüdü.

Kamuoyunda DP World Direniş Grubu olarak adlandırılan ve Numan Gülşah’ın yer aldığı yaklaşık 40 kişilik grup, cuma günü saat 11.00’de liman girişinde toplandı. Grup arasında CHP'liler de yer aldı. Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde yer alan liman girişinde toplanan gurubun, liman girişinde basın açıklaması yapmasına ve yürümesine polis ilk önce izin vermedi. Eylem nedeniyle geniş önlem alınırken, çevik kuvvet ve karakol ekipleri hazır bekletildi. Yapılan görüşmelerden sonra Numan Gülşah, hazırlanan basın açıklamasını okudu.

BURASI KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL

Liman hakkında mahkeme durdurma kararları olduğunu hatırlatan Numan Gülşah  "DP World, tüm hukuksuzluklara, mahkeme kararına rağmen Cuma günü Cumhurbaşkanı tarafından açılacağı açıklandı. Bizler bu ayıba ortak olmamak için burada toplandık. Mahkeme kakarları gereği, bir çivi dahi çakılmamamsı gereken liman, yasa dışı yollarla tamamlandı ve devletin en üst makamı tarafından da açılacaktır.Türkiye Cumhuriyet’i böyle bir utancı kaldıramaz. Sizler iktidar sahibi olarak kendinizi çok büyük ve güçlü görebilirsiniz ama sizden büyük Türk halkı ve Allah var. Burada El Makdum’a peşkeş çekilen Yarımca sahilleri kimsenin babasının malın değildir.

GEREKİRSE AİHM'E GİDECEĞİZ

Tarihimiz kendisini vazgeçilmez sanılan insanlarla doludur. Yüksek Mahkeme kararlarına uymuyorum da, tanımıyorum da diyenler tüm idari makamları suç işlemeye teşvik etmişlerdir. Diğer yandan bizleri yabancı ülkelerin vakıflarından nemalanan kişiler olarak gösteren ve bu sözlerin sahibi olduğunu öğrendiğimiz İsmail Baran’a da bir çift sözümüz olacak. Dubai Şeyhi’nin önünde el pençe divan duran, kendi yaslarını çiğneyen, Nuh Çimento ve Pet Line’da da mahkeme kararlarını yok sayan, Dubai şeyhinin ayağına meclis üyeleri ile gezi düzenleyen ve Yarpaş’ta yolsuzlukla yargılanan sizlersiniz. Bir daha abdest almadan bizi ağzınıza almayın, iddialarınızı kanıtlamazsanız yalancısınız, müfterisiniz. Bu yaşanan hukuksuzlukta en büyük pay sahibi sizsiniz ve mahkeme önünde yargılanırken bunu bir daha hatırlatacağız. Bu konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götürdük, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de taşıyacağız" dedi.

DENİZİN DOLDURULMASI İLE CİNAYET AYNI ŞEY

Açıklamadan sonra gurup liman çevresinde yürümek istedi. Polis ilk önce bariyer kurdu ve izin vermedi. Daha sonra görüşmelerin ardından yürümeye izin verildi ve grup yaklaşık 2 kilometre yolu, liman duvarları çevresinden sahile kadar yürüdü. Hızlı tren hattının kestiği tel örgülere kadar gelen grup, sessizce dağıldı.

Burada bir konuşma yapan  Hereke Çevre derneği Başkanı Hayri Altınok ise,  "Bu limanın iki katı büyüklüğünde olanı geliyor. Derince’de yapılacak. Denizin doldurulması ile cinayet aynı şeydir. Henüz tren kaçmadan müdahil olalım" diyerek halkı karşı koymaya çağırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız