Siyaset

Kocaeli'den Kadınlar barış nöbetine gidiyor

18 Ocak’ta başlayan ‘Yaşamdan Yanayız’ kampanyası çerçevesinde ‘Diyarbakır Barış Nöbeti’ne Kocaeli Kadın Platformu da katılıyor.

5 Şubat 2016 Saat: 15:12
Kocaeli'den Kadınlar barış nöbetine gidiyor
Kocaeli'den Kadınlar barış nöbetine gidiyor

Barış için kadın girişimi öncülüğünde başlayan ‘Yaşamdan Yanıyız’ kampanyası dalga dalga tüm ülkeye yayılmaya devam ediyor. 18 Ocak’ta başlayan kampanya ilk olarak İstanbul’da yapılan basın açıklaması ve imza kapmanyası ile başlarken kampanyan Kadıköy’de Barış’a bin Kadın eylemi ile devam etti. Kamapanyanın diğer ayağı olan ‘Diyarbakır Barış Nöbeti’ ne kentimizden de birçok kadın katılıyor.

YAŞAMDAN YANAYIZ

Kocaeli Kadın Platormu’nun öncülüğünde destek verilen barış nöbetine katılmak isteyen kadınlar İstanbul’dan gelen otobüslere binerek Diyarbakır’a doğru yola çıktı. Kampanya hakkında bilgi veren Kocaeli Kadın Platformu üyesi Gizem Güzel, “Ölümden Değil Yaşamdan Yanayız Barış ve Hakikat Hakkımızı Savunuyoruz" kampanyası ile yola çıkıyoruz. Bizler, 5 Şubat Cuma sabahı İzmir, Adana, Ankara, Dersim, Gaziantep, Mersin, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Antalya gibi farklı şehirlerden yola çıkarak 6 Şubat Cumartesi Diyarbakır'da olacağız. Diyarbakır'da bir gün barış nöbetimizi hep birlikte tuttacağız. Biz kadınlar, yaşamdan yanayız, savaş istemiyoruz. Tüm kadınları savaşa karşı barışı savunmak için http://yasamdanyanayiz.com adresinden barış için imza vermeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

KADINLARI BARIŞ MÜCADELEMİZE ÇAĞIRIYORUZ

Toplanan imzaların Diyarbakır barış nöbetinden sonra meclise sunulacağını belirten Güzel, “Barış söylemimiz ve mücadelemiz ne kadar büyürse bu savaş o kadar çabuk son bulacaktır. Bizler Kocaeli Kadın Platformu olarak her kadını barış için mücadele etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız