Güncel

KOÜ’lü öğrenciler: Baskı giderek artıyor

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, son kararnameyle televizyonların kapatılmasını protesto etti, baskının giderek arttığını söyledi.

29 Eylül 2016 Saat: 19:44
KOÜ’lü öğrenciler: Baskı giderek artıyor
KOÜ’lü öğrenciler: Baskı giderek artıyor

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Kanun Hükmündeki Kararname ile kapatılan televizyonlara sahip çıkmak için fakülte önünde basın açıklaması yaptı. Öğrenciler, ‘Özgür basın susturulamaz, Hayatın Sesi susturulamaz’ dedi. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Gizem Ulutaş, herkesi özgür basınla dayanışmaya çağırdı. İletişim fakültesi öğrencileri olarak bu duruma sessiz kalmayacaklarını ifade eden Ulutaş,ayrıca şunları söyledi:

SANSÜRE KARŞI AYAKTAYIZ

“Sansüre karşı, baskılara karşı ayaktayız, alanlardayız, herkesi bu dayanışmaya çağırıyoruz. İktidarın kendisinden olmayan medya kurumlarına yönelik saldırıları orantılı şekilde artıyor. İktidarın toplumun bütün kesimlerine yaptığı baskılar özellikle OHAL döneminde yerini ağır saldırılara bıraktı. Akademisyenlerin ihraç edilmesinden öğretmenlerin açığa alınmasına, işçilerin hak arayışlarının bastırılmasına, öğrencilerin okuldan uzaklaştırılmasından kulüplerin kapatılmasına kadar saldırılar her alanda kendisini gösteriyor.

MİLYONERLERİN DEĞİL MİLYONLARIN TELEVİZYONUNA SAHİP ÇIKIYORUZ

Yayınlarıyla ve habercilik anlayışıyla sermaye yayıncılığı değil toplum yayıncılığı yapan, patronların paralarıyla değil işçilerin, emekçilerin, öğrencilerin, halkın 1 TL’leriyle kurulan kanallara, bizim kanallarımıza sahip çıkıyoruz! Milyonerlerin değil, milyonların kanallarına sahip çıkıyoruz. İçinde üniversitemizden de birçok muhabir yetiştirmiş, röportajlarıyla ve haberleriyle üniversitemizin nabzını tutmuş, akademinin ve bilimin her daim yanında olmuş Hayatın Sesi TV’nin de bulunduğu televizyon ve radyoların yanında olacağız."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız