Güncel

‘’Kredi Yurtlar Kurumu Borçları Silinsin"

Öğrenci İnsiyatifi, Kadıköy Kalkedon meydanında ‘’Kredi Yurtlar Kurumu Borçları Silinsin’’ İmza kampanyası başlatarak kamuoyunu bilgilendirdi.

20 Aralık 2019 Saat: 11:55
‘’Kredi Yurtlar Kurumu Borçları Silinsin"
‘’Kredi Yurtlar Kurumu Borçları Silinsin"

İSTANBUL

NECDET ÖZSAYGIN

Açıklamada şu görüşlere yer verildi;
Ekonomik kriz derinleşiyor.İşsizlik hızla artıyor,halkın çoğunluğunun alım gücü gün geçtikçe azalıyor ve milyonlarca insan yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Ekonomik krizden her yönü ile etkilenen milyonlarca genç aynı anda Kredi Yurtlar Kurumu ‘’KYK’’ borcu ile boğuşuyor.Son açıklanan verilere göre ülkemizde 7 milyon 740 bin 502 üniversite öğrencisi vardır.1 milyon 621 bin 815 öğrenci ise KYT burs/ kredisinden yararlanmaktadır.Ama sadece 481 bin 181 öğrenci burs alabilmektedir.Geriye kalan 1 milyon 140 bin 652 öğrenci ise,geri ödemeli KYK kredisi almaktadır.
Bugün 5 milyon genç kredi borcunu ödeyemediği için devlete borçludurumdadır.Son TUİK verilerine göre genç işsizlik oranı %27.1 olarak
açıklandı.Bu oran tüm cumhuriyet tarihinin en yüksek genç işsizlik oranıdır.Bu orana çalışmayan ve eğitimde olmayan gençlerin oranını ekleyince (%29.4)gençlerin %56.5’inin işsiz olduğu görülüyor.
KYK burs/kredisi son ‘’müjde’’ile 550.TL oldu.En düşük yurt ücretinin 200 TLolduğu ve yurtlarda artık ekmeğe dahi para verildiği düşünülünce burs/kredisinin hiçbir öğrenciye yatmadığı anlaşılmaktadır.Bu koşullarda geçim derdiyle uğraşan birçok öğrenci ise,okurken güvencesiz işlerde çok ucuza çalışmak zorundadır.
Tüm bu veriler toplanınca çıkan sonuç gençlerin gelecekten hiçbir beklentisinin kalmadığı,ilk çalışmalarının borç ödemek için olduğu ve borcunu ödeyemeyen gençlerin ailelerinin sırtına yük olduğu gerçeğini gösteriyor. 

Bu Ülke Gençlere Borçlu Olmayı Vadediyor
Sözleşmesinin müşteri olarak imzalandığı öğrenim kredisi,Ziraat Bankası’ndan alınmakta ve faizi ile geri ödenmektedir.Banka kartlarına Bloke koymaktan icratakibine vermeye kadar varan bir çok yöntemle Ziraat Bankası borcunu tahsil etmektedir.
Kamu kuruluşu olan ve halkın vergilerinden pay alan Ziraat Bankası her biri birer sermaye grubunun sahibi olduğu futbol kulüplerine ise,tam tersi bonkör davranmaktadır.Yapılan anlaşma ile halka hiçbir yararı olmayan,ne oyuncusunun ne de kulübünün vergi verdiği,kulüplerin borçlarını ödeyecektir.

Bir diğer benzer olay ise,Türkiye Bankalar Birliği’nin 25 milyon ve üzeri kredi borcu olan işletmelerin borçlarının yapılandırılacağı açıklamasıdır.Aynı
zamanda sermaye gruplarının milyon dolarlık vergi borçları bir çırpıda silinmektedir.
Gelinen durumda ekonomik krizin yükü gençlere yüklenmeye çalışılmakta, yandaşlar zenginler vergilerini sildirirken gençler borçlarının altında
ezilmektedirler.Yandaşların,sermaye gruplarının,hiçbir yararı olmayan spor kulüplerinin değil ülkenin yarısını alan ve yarına umutsuzca bakmak zorunda
kalan gençlerin borçları silinmelidir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız