Güncel

Küçük Uğur Mumcu Halkı: Yaşam alanımıza dokunma

İstanbul Küçük Uğur Mumcu Mahalle sakinleri, Sultangazi Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı

28 Aralık 2017 Saat: 14:54
Küçük Uğur Mumcu Halkı: Yaşam alanımıza dokunma
Küçük Uğur Mumcu Halkı: Yaşam alanımıza dokunma

Küçük Uğur Mumcu Mahalle sakinleri, Sultangazi Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sultangazi Belediyesi’nin mahkeme kararlarını yok sayarak, meydan düzenleme alanı olarak iptal edilen planların ‘kent meydanı’ adı altından tekrar askıya asıldığını belirten mahalle sakinleri, ‘evimize, yaşam alanımıza dokunmayın’ dedi.

Sultangazi Kent Meydanı projesi içerisinde kalan, kamuoyunun “Küçük Uğur Mumcu” olarak bildiği mahalle sakinleri, mahallenin karşısında yapımı devam Bulvar Konutları’na taşınmayacaklarını söylediler. 

Sultangazi Belediyesi önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Küçük Uğur Mumcu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Doğan, “İBB ve Sultangazi Belediyelerinin yaptıkları uygulamalar mahalle halkını cezalandırmaya yönelik bir proje haline dönüştürülmüştür. 16.12. 2016 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli nazım imar planı iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesinin 7 ve 10 dairelerinde süren davalarımız bulunmaktadır. Son bilirkişi raporunda da bize ait taşınmazların niçin kaldırılmak istendiğinin anlaşılmadığına ve bizlerin sanki burada yaşamadığına, bizleri komple yok sayarak sanki bütün planlama sahasının kamuya ait olduğu damgası vurulduğuna ve planın kamu yararı taşımadığı çevre şehircilik ilke ve esaslarına aykırılık taşıdığı kararına varılmıştır, denilmektedir.

16.12. 2016 tasdik tarihli plan davalarımızı 05. 06. 2017 tarihinde açtıktan iki hafta sonra plan tadilat yapılmış, İBB ve Sultangazi revize planları askıya çıkartılmış. Bu nedenle de bugün itibarıyla topluca 21. 06. 2017 tasdik tarihli imar planlarına toplu itirazlarımız yapılmıştır. Bundan sonra da sonuna hukuk mücadelemize devam edeceğiz. Ayrıca Belediye Başkanı Cahit Altunay’ı kameralar önünde görüşmeye davet ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız