Güncel

Kürt Soprano Pervin Chakar: Irkçı sözlere sanatımla cevap vermeyi yeğliyorum

Kürt Soprano Pervin Chakar, 19 Kasım’da İstanbul Kadıköy’de Süreyya Opera Sahnesindeki konseri ile ilgili ırkçı yorumlar için "Irkçı sözlere sanatımla cevap vermeyi yeğliyorum” diye cevap verdi.

21 Kasım 2023 Saat: 11:44
Kürt Soprano Pervin Chakar: Irkçı sözlere sanatımla cevap vermeyi yeğliyorum
Kürt Soprano Pervin Chakar: Irkçı sözlere sanatımla cevap vermeyi yeğliyorum

Kürt Soprano Pervin Chakar, 19 Kasım’da İstanbul Kadıköy’de Süreyya Opera Sahnesinde dinleyicilerle buluştu. Siyasilerin konserine katılmasının ardından gelen yorum ve ırkçı söylemlere sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak yanıt veren Chakar, “Irkçı sözlere sanatımla cevap vermeyi yeğliyorum” dedi.

Konsere CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, HEDEP Van Milletvekili ve Eski HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ve Anavatan Partisinin Eski Genel Başkanı Nesrin Nas’ın da aralarında bulunduğu siyasetçilerin yanı sıra, yazarlar ve dinleyiciler katıldı.

‘ANA DİLİMDE ŞARKI SÖYLEMEK HAKKIM’

Ravel, Delibes, Lehar, Bellini, Strauß, Massenet, Brahms, Dvorak gibi bestecilerin oda müziği eserlerini, operet ve opera aryalarını seslendiren sanatçı, “Bu tarihi tiyatroda, güzel atmosferde Almanca, Çekçe, İtalyanca ve Fransızca eserlerin yanında kendi ana dilim olan Kürtçe’de de eserler seslendirdim dinleyicilerime. Ana dilimde şarkı söylemek en büyük hakkım olduğunu düşünüyorum. Ve bunun için izin almayı da düşünmüyorum kimseden” dedi.

Sanatçı, konserlerine bugüne kadar Kral Charles, Camilla, İrlanda cumhurbaşkanı, eski Irak cumhurbaşkanı gibi pek çok farklı siyasetten insanların katıldığını belirtti: “Beni dün sahnede tebrik etmeyen isteyen, duygulanan ve takdir eden siyasi liderler oldu. Tıpkı Özgür Özel ve Pervin Buldan gibi...”(Evrensel)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız