Güncel

Kuşadası Belediyesi 2. Tiyatro Festivali başladı

Kuşadası Belediye Tiyatrosu öncülüğünde bu yıl ikinci kez düzenlenen Kuşadası Belediyesi Tiyatro Festivali, renkli bir açılışla başladı.

3 Ağustos 2018 Saat: 23:00
Kuşadası Belediyesi 2. Tiyatro Festivali başladı
Kuşadası Belediyesi 2. Tiyatro Festivali başladı

Kuşadası Belediye Tiyatrosu öncülüğünde bu yıl ikinci kez düzenlenen Kuşadası Belediyesi Tiyatro Festivali, renkli bir açılışla başladı. Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet Binası önünden oluşturulan bir kortejle başlayan Kuşadası Belediyesi 2’nci Tiyatro Festivali, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda sergilenen oyunlar ve dans gösterileriyle devam etti.
Festivalin açılış törenine tiyatrocular ve vatandaşların yanı sıra Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, eşi Nil Kayalı, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Tufan Asrav, Ayşe Şerifoğlu, Remzi Çengel, Muzaffer Eryiğit, Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Tünk, Ferah Sürekçi, Fevziye Tekeroğlu, Festivalin onur konuğu usta tiyatro sanatçısı Tilbe Saran ile Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Nurten Helik, 2’ncisini düzenledikleri Kuşadası Belediyesi Tiyatro Festivali’nin kendileri için büyük bir onur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirterek “Geçtiğimiz yıl festivalimize katılım 100 iken bu sene 250’ye çıktı. Bu sayı her geçen yıl katlanarak çoğalacak. Böylelikle Kuşadası’nın adı tiyatro ve sanatla anılacak. Kuşadası Festivali’nin düzenlenmesi için elinden gelen tüm çabayı ortaya koyan sanat ve sanatçı dostu Sayın Başkanımız Özer Kayalı’ya sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Helik’in ardından konuşan Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler, ülke huzurunun sanatla sağlanacağını belirterek sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya teşekkür etti.

Festivalin Onur Konuğu, sanat yönetmeni ve oyuncu Tilbe Saran ise konuşmasında, sanatsal faaliyetlerin yürütüldüğü toplumlarda barışın ve huzurun hakim olduğuna dikkat çekerek Kuşadası Belediyesi 2’nci Tiyatro Festivali’ne dahil olmaktan dolayı büyük mutluk duyduğunu ifade etti. Sanata gösterdiği ilgiden dolayı Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya teşekkür eden Saran, festivalde performans sergileyecek tüm gruplara başarılar diledi.
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, sanatın bir kenti güzelleştirecek en önemli unsur olduğuna dikkat çekerek “Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Tiyatro Festivalimize katılım sağlayan tüm tiyatro gruplarına teşekkür ediyorum. Burada olmanız, Kuşadası’nda sanata katkı sunmanız bizler için çok önemli. Göreve geldiğimiz günden bu yana sanattan ve sanatçıdan desteğimizi esirgemedik bundan sonrada esirgemeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki barışa giden yol sanattan geçer” dedi.

Festival açılışı, konuşmaların ardından Ege Halk Tiyatrosu tarafından sergilenen Sultan Palamut ile Depo tarafından sergilenen “Kahvehane Hamdi’nin İşleri” isimli oyunlar ve çeşitli dans topluluklarının gösterileriyle devam etti.

5 gün boyunca devam edecek olan Kuşadası Belediyesi 2’innci Tiyatro Festivali kapsamında Kuşadası’na gelen tiyatro grupları Kervansaray, Erkan Yücel Sahnesi, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı ve Güzelçamlı’da oyunlarını sergileyecek.

Kuşadası Belediyesi 2’nci Tiyatro Festivali kapsamında bugün saat 16.00’da Erkan Yücel Sahnesi’nde Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından “Toros Canavarı”, saat 20.00’da İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda, Ege Halk Tiyatrosu tarafından Sultan Palamut,  saat 21.00’da Erkan Yücel Sahnesi’nde, Cihangir Atölye Sahnesi tarafından “Lüküs Hayat” ve saat 21.00’da Kervansaray’da, Depo tarafından “Mektup” isimli tiyatro oyunları ücretsiz olarak sergilenecek.

terileri, orta oyunu gösterimi gibi sanatsal faaliyetlerin de yer alacağı festival, 5 Ağustos’ta son bulacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız