Kültür

Kutoğlu’ndan barış konulu sergi

Zonguldak Ressam Necdet Kutoğlu tarafından Güzel Sanatlar Galerisi’nde barış konsepti kapsamında “Anne Babam Nerede” adlı sergi açıldı.

28 Şubat 2016 Saat: 11:40
Kutoğlu’ndan barış konulu sergi
Kutoğlu’ndan barış konulu sergi

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in de katıldığı toplam 21 eserin sergilendiği resim sergisinde Kutoğlu’nun Çanakkale Resim Yarışması’nda 2011-2012-2013 yılı kataloglarında yayınlanan 3 eseri ziyaretçileriyle buluştu. Kutoğlu’nun barış konulu sergisi 3 Mart’a kadar ziyaretçilerine açık olacak.Açılışta konuşma yapan Akdemir, Kutoğlu’nun sergisiyle ilgili düşüncülerinde “Günümüzde sevgiye, barışa ihtiyaç var. Bugün bu sergide bu konuya yer verdiği için kendilerini kutluyorum” dedi.

Sergi hakkında bilgi veren Kutoğlu, sergiyi açma nedenini şu sözlerle dile getirdi: “Barış konsepti adı altında açtığım bu sergiyi yaklaşık 21 eserle açtım. Bu eserlerden 20 tanesi Çanakkale Resim Yarışmasına gönderdim. Diğer bir tane eseri de bu konseptin içinde olduğu için sergiye koydum. Bu eserlerin 3 tanesinde sergileme alındı. 2011-2012-2013 sergileme alanında Çanakkale Resim Yarışması kataloguna girdim. Bu 21 resmin de asıl amacı yıkılarak yeniden yerine gelen barış ortamının güzelliği yansıtmak. Sergiye ‘Anne Babam Nerede’ ismini verdim. Bunun nedeni en az 50 tane ilde bu savaş nedeniyle dul kalan kadınlara çocukları anne babam nerede sorusunu sordu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız