Güncel

KYK Borçluları Hareketi: Yaşam kısıtlamalarımızın sorumlusu meclistir

İSTANBUL - KYK Borçluları Hareketi, KYK borçlarının gençlerin yaşamlarını kısıtlayan temel bir etken olduğunu belirterek, "Yaşam kısıtlamalarımızın sorumlusu Meclis’tir" dedi.

15 Ekim 2020 Saat: 08:13
KYK Borçluları Hareketi: Yaşam kısıtlamalarımızın sorumlusu meclistir
KYK Borçluları Hareketi: Yaşam kısıtlamalarımızın sorumlusu meclistir

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Borçluları Hareketi, Kadıköy'de bulunan Hayal Meal Sahnesi'nde düzenledikleri forum ile KYK borçlarının silinmesini talep etti. Salona "KYK'lilar birleşiyor. Söz, vaat, müjde değil; yasa istiyoruz: KYK borçları silinsin" pankartı asılırken, foruma birçok kişi katıldı. Sinevizyon ile başlayan forumda üniversiteliler, KYK borçlarının silinmesi için yürütecekleri mücadelenin yol haritasını belirledi.

'İŞÇİ OLMAYA MECBURUZ'

İlk olarak söz alan Özyeğin Üniversitesi öğrencisi Eylül Tarım, KYK kredisini bir noktadan sonra almayı bıraktığını ifade ederek, "Kredi almayı bıraktım fakat borcuma faiz binmeye devam ediyor. Yarı zamanlı öğrenci, yarı zamanlı işçi olmaya mecbur bırakılıyoruz. Borcumuzu ödemek için çalışmak zorundayız" dedi.

FAİZ İŞLİYOR

Ardından konuşan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Ezgi Gözoğlu ise yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamadıklarına dikkat çekti.  Gözoğlu ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Devlet zaten öğrencilere vermesi gereken harçlıkları kredi olarak sunuyor ve üstüne borçlandırıyor ve bunun faizi işliyor. KYK borcumuzla bankalardan daha zor bir duruma giriyoruz."

'DEVLET DUVARIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Elif Birbiri de henüz KYK borcunun olmadığını fakat yaşam koşullarının iyileşmesi için almak zorunda kalacağını söyledi. "Yaşamak değil, hayatta kalmak için paraya ihtiyacım var" diyen Birbiri, "Çalışmak zorundayım. Aslında yol açması gereken fakat önümüze setler çeken devlet duvarıyla karşı karşıyayız" diye konuştu.

'HAYATTA KALMAYA ÇALIŞIYORUZ'

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Çiçek Yaman ise, devletin bir an önce öğrenciler lehine yasalar oluşturması gerektiğinin altını çizdi. Artık sıradan öğrenciler değil, çalışan ve okuyan öğrenciler olduklarını ifade eden Yaman, "Burs çıkmadığı için kredi almaya mecbur bırakılırken krediyi ödemek için de çalışmaya mecbur kalıyoruz. Devlet öğrencilere yaşam alanları sunmak zorunda. Yaşam kısıtlılığımızın sorumlusu meclistir" şeklinde konuştu.

Forum diğer katılımcıların konuşmalarının ardından son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız