Güncel

KYK yönetmeliğindeki değişikliği protesto ettiler

İSTANBUL - Yapılan yönetmelik değişikliğ ile "Cumhurbaşkanı’na hakaret" suçlamasından ceza alan öğrencilerin KYK yurtlarında barınmalarına izin verilmemesi "Yurtlar iktidarın arka bahçesi değildir" denilerek protesto edildi.

15 Nisan 2021 Saat: 17:20
KYK yönetmeliğindeki değişikliği protesto ettiler
KYK yönetmeliğindeki değişikliği protesto ettiler
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler ile öğrencilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalabilmesi için “Cumhurbaşkanına hakaret etme suçundan mahkum olmamak” şartı aranacak. 10 Nisan Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliklere göre, öğrencinin kurumda kalırken bu suçtan mahkum olması durumunda ise yurtla ilişiği kesilecek.  
Bundan Sonrası Hepimizde Kampanya Grubu, yapılan bu yönetmelik değişikliğini Bakırköy'deki KYK İl Müdürlüğü önünde protesto etti.  
Kurum önünde gelen grup üyeleri, "Barınma haktır, engellenemez" pankartı açıp, açıklama yaptı. Açıklamayı Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi Yasemin Aladağ okudu. 
ÖĞRENCİLERİ SİNDİRME ÇABASI 
Aladağ, öğrenci hareketinin yükseldiği dönemlerde öğrencileri hedef tahtasına oturtanların özellikle Boğaziçi eylemleriyle birlikte üniversitelileri “terörist” olarak hedef gösterdiğini dile getirdi.  
Aladağ, "Üniversitelerde, sokaklarda, hakları için direnen üniversitelileri türlü politikalarla zapturapt altına almaya çalışan AKP, şimdi de gözünü yaşam alanlarımız olan yurtlara dikti. Aylardır süren gözaltı, tutuklama, polis şiddeti ile öğrencileri sindirmeye çalışan fakat her seferinde çabaları boşa düşen saray rejimi şimdi de bizi yatacak yerimizden etmeye kalkıyor" dedi. 
‘YURTLAR ARKA BAHÇENİZ DEĞİL’ 
Bir gecede alınan kararların, yönetmeliklerin üniversiteliler üzerinde hegemonya kurmak isteyen iktidarın kendisine muhalif olan öğrencileri cezalandırma isteğinden kaynaklandığını vurgulayan Aladağ, "Bu yönetmelik halka, gençlere ‘terörist’ diyenlerin, rıza yoluyla ikna edemediklerini zor kullanarak sindirmenin, yok etmenin aracı olarak halkın yarattığı imkanları kendi çıkarları için kullanmasından başka bir şey değildir. Ne kampüslerimiz ne yurtlarımız hiçbiri AKP'nin arka bahçesi değildir" ifadelerini kullandı. 
KORKMUYORUZ 
Girmesi ayrı dert, girdikten sonra barınması ayrı dert olan yurtlarda şimdi de kendi öğrenci profillerini dayatarak, kendi suretlerinde kampüsler, yurtlar inşa etmek istiyorlar" diyen Aladağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yurtları kimin girebileceğini, kimin çıkacağını belirlemekle meşgul olanlar, kadınlar ve LGBTİ+'lar için güvenli yurtlar, teknik sıkıntılarından arınmış yaşam alanları inşa etmeye tenezzül etmiyorlar! Tüm bu hukuksuz kararlar ile barınma hakkımızı elimizden almaya çalışanlara nasıl izin vermeyeceksek, güvenli yurtları da öğrenci dayanışmamız ile biz alırız! Aylardır, her türlü şiddet, baskı, hedef gösterme ve sindirme politikalarınıza karşı direnen üniversiteliler olarak, egemenlerden ve hukuksuz kararlarından korkmadığımızı bir kez daha ilan ediyoruz." 
MÜCADELEYE DEVAM 
İktidarın korkularını bildiklerini söyleyen Aladağ, "Bu denli saldırmalarının sebebini iyi biliyoruz. Bir gecede işsiz bıraktığınız hocalarımızdan, yine bir gecede atadığınız kayyum rektörlerden, meydanlarda karşımıza diktiğiniz polislerden tanıyoruz. Ve korkularınızı gerçek kılmaya geliyoruz! Özgür, demokratik üniversiteleri var edene, söz-yetki-karar hakkını alana dek mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Açıklama alkışlarla son buldu.
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız