Dünya

Lavrov: B planları, kara operasyonu, tampon bölge kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov basın toplantısı düzenledi. Lavrov, barışçıl çözüme "alternatif" olarak ortaya atılan önerilerin "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

26 Şubat 2016 Saat: 15:11
Lavrov: B planları, kara operasyonu, tampon bölge kabul edilemez
Lavrov: B planları, kara operasyonu, tampon bölge kabul edilemez

Lavrov, düzenlediği basın toplantısında, ABD, Türkiye, Suudi Arabistan gibi ülkelerden dile getirilen farklı önerilere dikkat çekerek "'B planları', kara operasyonu hazırlıkları, tampon ya da uçuşa yasak bölge oluşturulmasına dair ne olduğu belirsiz konuşmalar yapılmamalı. Zira bunlar, kabul edilemez şeyler" ifadelerini kullandı.

Sputnik'in haberine göre kimsenin, Suriye'de bu haftasonu başlaması planlanan ateşkesin uygulanacağına dair yüzde 100 garanti veremeyeceğini söyleyen Lavrov, "Ancak bu olumlu ilerlemenin kalıcı olacağına inanmak için ciddi sebepler var" dedi.

Diğer taraftan Lavrov, insani yardımlar ve ateşkes konusunda varılan anlaşmanın ardından 'sabotajcı' olarak tanımladığı bazı muhalifler grupların ve bu grupların yabancı sponsorlarının elinde herhangi bir argüman kalmadığını da vurguladı. Bu nedenle Lavrov bu grupların Suriye görüşmeleri için bundan sonra ön koşul sunamayacağını belirtti

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız