Güncel

Leyla Karal'ın öldürüldüğü yerde eylem: Sessiz kalmıyoruz!

İstanbul Kadın Meclisi, boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Leyla Karal'ın saldırıya uğradığı sokakta eylem yaptı.

10 Şubat 2018 Saat: 10:02
Leyla Karal'ın öldürüldüğü yerde eylem: Sessiz kalmıyoruz!
Leyla Karal'ın öldürüldüğü yerde eylem: Sessiz kalmıyoruz!

İstanbul Kadın Meclisi üyeleri, geçtiğimiz Çarşamba günü boşanmak istediği eşi tarafından boğazı kesilerek öldürülen Leyla Karal'ın saldırıya uğradığı sokakta eylem yaptı. Kadınların yaşamaya, hayatın içerisinde olmaya devam edeceğini ve öldürülen tüm kadınlar için adalet sağlanana kadar sessiz kalmayacaklarını belirten grup Leyla Karal'ın öldürüldüğü yere karanfil ve portakal bıraktı.

Leyla Karal, geçtiğimiz çarşamba günü, Şişli Eser Sokak'ta boşanmak istediği eşi tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü. İstanbul Kadın Meclisi üyeleri, Karal'ın saldırıya uğradığı yerde eylem yaparak kadın cinayetlerini protesto etti. 19.30'da cinayetin yaşandığı sokakta bir araya gelen kadınlar burada basın açıklaması yaptı.

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Elimizde poşetlerle Leyla'nın öldürüldüğü yerdeyiz. Biz kadınlar en temel hakkımız olan yaşama hakkımız için mücadeleye devam ediyoruz, edeceğiz. Sadece izleyen Bakanlık da, devlet de şunu iyi bilsin: Biz yaşam hakkımızı savunmaktan, haklarımız için mücadele etmekten bir adım bile geri atmayacağız. Kadınlar her gün ölümle burun burunayken, her gün sokak ortasında öldürülürken, şiddet görürken biz kadınların yaşaması için meydanlarda olmaya, öldürülen tüm kadınlar için adalet arayarak, adliye önlerinde olmaya devam edeceğiz. Kadınlar yaşamaya, hayatın içerisinde olmaya devam edecek. Leyla için ve öldürülen tüm kadınlar için adalet sağlanana kadar sessiz kalmıyoruz. Kadın cinayetlerini durduracağız."

leyla karal

Kadınlar açıklamamanın ardından cinayetin yaşandığı yere yürüdüler ve Karal'ın hayatını kaybettiği yere, saldırı sırasında elinde bulunan portakallara atfen karanfil ve portakal bıraktılar. (Kaynak: Evrensel)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız