Güncel

Libya’da mültecilerin satılmasına ve gözaltına alınmasına son verilsin!

20.000’den fazla göçmen, mülteci ve sığınmacı, ne zaman serbest bırakılacağını, hatta serbest bırakılıp bırakılmayacağını bile bilmeden gözaltı merkezlerinde tutuluyor.

15 Aralık 2017 Saat: 14:10
Libya’da mültecilerin satılmasına ve gözaltına alınmasına son verilsin!
Libya’da mültecilerin satılmasına ve gözaltına alınmasına son verilsin!

İşkence, gözaltı, sömürü ve tecavüz Libya’daki birçok mülteci ve göçmen için her gün tekrarlanan korkunç bir gerçek. Fakat tüm bu istismarlara son vermek yerine Avrupa, Libya’ya destek vererek insanlara bu cehennemi yaşatıyor. Avrupa hükümetleri, Libya sahil güvenliğine eğitim vererek ve mültecilerin ülkeye geri getirilmesi için gemiler temin ederek tarifsiz acıların yaşanmasına ortaklık ediyor.

Uluslararası Af Örgütü tarafından başlatılan kampanyada şöyle denildi: 

20.000’den fazla göçmen, mülteci ve sığınmacı, ne zaman serbest bırakılacağını, hatta serbest bırakılıp bırakılmayacağını bile bilmeden gözaltı merkezlerinde tutuluyor. Koşullar tamamiyle insanlık dışı – gıda, su ya da tıbbi bakıma çok az erişimleri var. İşkence ve tecavüz gibi korkunç muamelelere maruz kalıyor, hatta köle gibi satılıyorlar.

Libya ve Avrupa yetkililerine Libya’daki göçmen ve mültecileri bu korkunç istismarlara karşı korumaları için çağrıda bulunmamız hayati önem taşıyor.

Libya ve Avrupa liderlerine çağrı yaparak şu adımları atmalarını atmalarını talep ediyoruz:

- Gözaltı merkezlerindeki göçmenlerle mültecileri serbest bırakın ve Libya’daki mülteciler ve göçmenlere yönelik keyfi gözaltı uygulamasına son verin.

- Libya’daki mülteci ve göçmenlere yönelik tüm işkence ve diğer kötü muamele iddialarını soruşturun ve istismar döngüsüne son vermek için ihlallerden sorumlu olduğundan şüphelenilen kişilerin şeffaf ve adil yargılamalarla adalet önüne çıkarılmalarını güvence altına alın.

- İnsanları Libya’da mahsur bırakmak yerine mülteci ve göçmenlerin insan haklarını korumaya öncelik vermek için göç politikalarında yaptığınız iş birliğini gözden geçirin.

- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ni resmi olarak tanıyın ve sığınmacılar ile mültecileri korumak da dahil olmak üzere Komiserliğin tüm yetkilerini eksiksiz şekilde kullanmasına izin verin.

* Daha fazla bilgi almak ve "Libya’nın Karanlık İş Birliği Ağı" başlıklı raporumuza ulaşmak için tıklayınız. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız