Güncel

Limter-İş emekçileri 1 Mayıs'a davet etti I 1 Mayıs Platformu destek verdi

DİSK/ LİMTER -İŞ sendikası, uzla/İçmeler'de, köprü üzerinde sabah işlerine giden işçileri, saat 7.30'da 1 Mayıs için alanlara ve taleplerini dile getirmeye davet etti.

14 Nisan 2021 Saat: 08:55
Limter-İş emekçileri 1 Mayısa davet etti I 1 Mayıs Platformu destek verdi
Limter-İş emekçileri 1 Mayıs'a davet etti I 1 Mayıs Platformu destek verdi

TÜRKER DEMİRCİ


DİSK/ LİMTER -İŞ sendikası, tershanelerin merkezi kabul edilen Tuzla/İçmeler'de, köprü üzerinde sabah işlerine giden işçileri, saat 7.30'da 1 Mayıs için alanlara ve taleplerini dile getirmeye davet etti. Çok sayıda siyasi parti, sendika ve derneğin yer aldığı 1 Mayıs Platformu üyeleri de  katılarak destek verdi. 

Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı tarafından yapılan basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

Bir avuç sermayedar ve siyasi iktidarın etrafına çöreklenmiş yandaş, zevki sefa içinde yaşarken bizim payımıza çalışırken ölmek, hastalanmak, açlık sınırı altında ücret almak, semt pazarlarının artıklarını toparlamak, işsizlik, yoksulluk ve intihar düşüyor.

Yandaş mütahitler ve patronların kasaları şişerken bizler yoksullaşıyoruz. Asgari ücretli bir işçi yıllık gelirinin üçte birini vergi olarak ödüyor ve yılda 122 gün vergiye çalışıyorken, iktidar  patronların vergi borçlarını silmeye devam ediyor.

Bir Recep Karadeniz, ayakta ve açık hava görseli olabilir

ALINTERİMİZ PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Ekonomik krizin ve salgının faturasını kölece çalıştırılarak, işten atılarak ödüyoruz. Halkın sağlığı söz konusu olan salgını bile fırsata çevirdiler. Pandemi dönemi boyunca açıklanan ekonomi paketlerinden bizim payımıza ise hep açlık, yoksulluk ve işsizlik düştü. Patronların kasaları salgın döneminde dolup taşarken bizler kiralarımızı, faturalarımızı ödeyemez haldeyiz. Kredi kartı borçlarının altında eziliyoruz. İşçinin zor günü için işsizlik sigortasında biriken alınterimiz bile yandaşlara peşkeş çekiliyor.

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

EMEĞİMİZ KUŞATMA ALTINDA

İktidar patronlara her türlü hakkı altın tepside sunarken bizler anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkımızı bile kullanamıyor, kuralsızlığa, keyfiliğe, yasadışlığa itiraz edemiyoruz.Edemiyoruz çünkü iktidarın patronlara sunduğu Kod 29 silahıyla bütün haklarımız gasp ediliyor, damgalanıyoruz ve sokağa atılıyoruz. Emeğimiz de özgürlüğümüz de tam bir kuşatma ve zorbalık altında tutuluyor.

Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilir

1 MAYIS TALEPLERİ ETRAFINDA BULUŞALIM

Tersane işçileri olarak 1 Mayıs'ta “fiili hizmet süresi zammı”nın uygulanması, aldığımız ücretlerin artırılması ve sigortamızın aldığımız gerçek ücretlerimiz üzerinden gösterilmesi, Covid-19 salgınında evde kalamayan, çalışmak zorunda olan işçiler olarak aşılamada öncelikli grup ilan edilme taleplerimiz etrafında buluşalım.

BU DÜZENE MAHKUM DEĞİLİZ

Eskimiş, kokuşmuş barbar düzene mahkum değiliz.Birlik mücadele ve dayanışma günümüz olan 1 Mayıs bizleri barbar, zorba kapitalist düzene karşı işimiz, emeğimiz, onurumuz ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs'ta meydanlara çağırıyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız