Güncel

Limter-İş örgütlenmeye çağırıyor

Örgütlenme kampanyasını sürdüren Limter-İş Sendikası, sabahın erken saatlerinde işçi ve emekçilere seslendi ve "Birlikte olursak kazanırız, beraber olursak başarırız. Limter-İş'e üye ol, örgütlen ki değiştirelim ve kazanalım" dedi.

28 Aralık 2022 Saat: 11:36
Limter-İş örgütlenmeye çağırıyor
Limter-İş örgütlenmeye çağırıyor

Limter-İş Sendikasının örgütlenme kampanyası sürüyor. Sabahın erken saatlerinde Tuzla Aydıntepe Marmaray durağında işçi ve emekçilere seslenen sendika üyeleri örgütlenmeye ve birlikte mücadeleye çağırdı.

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, işçi ve emekçilerin kölelik koşullarına ve açlığa mahkum edildiğini kaydetti. Örgütlü mücadeleyle patronlara diz çöktürüleceğini vurgulayan Saygılı, "Limter-İş'te örgütlenin" dedi.

Limter-İş Sendikasının örgütlenme kampanyasında çalışma koşullarına uygun kişisel koruyucu ekipmanlar verilmesi, sigortaların alınan ücret üzerinden yatırılması, iş kazalarında fiili hizmet zammından faydalanılması, tersanelerde soyunma odası, hijyen koşullarının sağlandığı yemekhanelerin sağlanması, insanca yaşanacak bir ücret, cumartesi-pazar ücretli tatil, 7 gün haftada 35 saat çalışmak gibi en asgari, insani ve meşru talepler yer alıyor.

Bu taleplerin patronlar tarafından iktidardan güç alınarak hukuksuzca gasp edildiğini vurgulayan Limter-İş Sendikası, "Siyasi iktidardan güç alan tersane patronları ve taşeronlar haklarımızı çalarak kasalarını doldurmaya, bizleri ise geçinmek için gece gündüz çalışmaya mahkum ediyor. Peki niye hep onların kasaları dolarken biz sürünmeye devam ediyoruz? Çünkü onlar örgütlü biz ise hala tek tabanca takılmaya devam ediyoruz. Unutmayalım ki patronların gücü kendi kuvvetlerinden değil, bizim bölünmüşlüğümüzden ve örgütsüzlüğümüzden geliyor. Kazanmanın tek yolu var o da örgütlü mücadele. Birlikte olursak kazanırız, beraber olursak başarırız. Limter-İş'e üye ol, örgütlen ki değiştirelim ve kazanalım" diyor.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız