Güncel

Limter-İş'ten Filistin halkıyla dayanışma eylemi

Limter-İş, Filistin halkıyla dayanışma için bir araya geldi. Sabah saatlerinde Tuzla'daki İçmeler Köprüsünde eylem yapan Limter-İş, "Ortadoğu'da emperyalist haydutlar ve işgalciler yenilecek, direnen halklar mutlaka kazanacak" dedi.

8 Kasım 2023 Saat: 10:53
Limter-İşten Filistin halkıyla dayanışma eylemi
Limter-İş'ten Filistin halkıyla dayanışma eylemi

SULTAN GÜNER


Filistin halkının siyonist İsrail'e direnişini selamlayan Limter-İş, İsrail devletinin işlediği savaş  suçları ve soykırımın üstünün İsrail-Hamas arası bir savaş gibi gösterilerek örtülmek istendiğine dikkat çekti. "İşçi sınıfı olarak Filistin direnişini destekliyoruz" diyen Limter-İş, "Filistin'den Rojova'ya, Ortadoğu halklarının eşitliği ve kardeşliği için direnişi ve dayanışmayı büyütelim, işgale ve sömürüye karşı grev, işgal ve direnişi örgütleyelim" dedi.

Limter-İş, siyonist İsrail'e karşı direnen Filistin halkıyla dayanışma için bir araya geldi. Sabah saatlerinde Tuzla'daki İçmeler Köprüsünde eylem yapan Limter-İş, "Ortadoğu'da emperyalist haydutlar ve işgalciler yenilecek, direnen halklar mutlaka kazanacak" dedi.

"Tersane işçileri Filistin direnişinin yanında" pankartıyla yapılan eylemde sık sık, "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" ve "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları atıldı.

'DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE FİLİSTİN HALK KATLEDİLİYOR'
Basın metnini okuyan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Sayıgılı, Ortadoğu'nun kadim halklarından Filistin halkının dünyanın gözleri önünde katledildiğini, İsrail devletince ortadan kaldırılmak istendiğini kaydetti. "Gazze başta olmak üzere Filistin toprakları kan revan içinde. Siyonist işgalci İsrail devleti Filistinlilere ait ne varsa yakıp yıkıyor. Elektrik santrallerini, üretim alanlarını, hastaneleri, yerleşim kamplarını, daha da ileri gidiyor ve çocuk hastanelerini bombalıyor. Yasak olmasına rağmen beyaz fosfor bombaları kullanıyor. Kadın, yaşlı, Çocuk demeden IŞİDvari katliam yapıyor" diyen Saygılı, İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal saldırısı sonucu iki milyona yakın Filistinlinin yerinden yurdundan edildiğini, 5 bini çocuk 10 bini aşkın Filistinlinin katledildiğini belirtti.

'İSRAİL BU GÜCÜ EMPERYALİSTLERDEN ALIYOR'
Siyonist İsrail'in bu gücü başta ABD, olmak üzere emperyalistler ve işbirlikçi bölge devletlerinden aldığının altını çizen Saygılı, işgalin sorumlusunun siyonist İsrail devletini ekonomik, siyasi, ticari ve askeri olarak destekleyen ABD, İngiltere, Almanya, Fransa başta olmak işbirlikçi bölge devletleri olduğunu vurguladı.

'BU SAVAŞ İSRAİL İLE HAMAS ARASINDA BİR SAVAŞ DEĞİL'
Savaşın İsrail halkıyla Hamas arasında değil, Filistin halkıyla siyonist İsrail devleti arasında olduğunu ve 75 yıldır sürdüğünü kaydeden Saygılı, "Bu direniş meşrudur, haklıdır. Disk/Limter-İş sendikası ve işçi sınıfı olarak tarafız, Filistin direnişinin yanındayız" dedi.

'FİLİSTİN'DEN ROJAVA'YA HALKLARIN DİRENİŞİNİ BÜYÜTELİM'
Emperyalistlerin ve işbirlikçi bölge devletlerinin soykırım ve insanlık suçunun üstünü örtmek için direnişi Hamas-İsrail savaşı olarak lanse ettiğine dikkat çeken Saygılı, şöyle devam etti: "Filistin halkına el uzatmanın yolu kınama ve temenniden öteye geçmek zorunda. Burjuva muhalefet suskun, İktidar ise miting yaparak Filistin halkının yanında olduğuna inanmamızı istiyor. İktidar Filistin halkının yanında yer alacaksa, miting yaparak değil, soykırımcı İsrail devletiyle, siyasi, diploması, ticari ve askeri tüm ilişkileri kesmekle olur. Gerisi, göz boyamadan, aldatmacadan ibarettir. Filistin direnişinin yanında olan Tersane işçileri olarak diyoruz ki; Filistin halkının ve Filistinli sendikaların çağrılarına kulak verelim İsrail devleti ve ona her türlü desteği sağlayan emperyalist haydutlar savaş suçlusu ilan edilmesi ve yargılanması için, İsrail'e ait ne varsa boykot edilmesi, iktidarın İsraille olan her türlü ilişkisini kesmesi için, Filistinden Rojova'ya, Ortadoğu halklarının eşitliği ve kardeşliği için direnişi ve dayanışmayı büyütelim, işgale ve sömürüye karşı grev, işgal ve direnişi örgütleyelim."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız