Güncel

Limter-İş'ten Tuzla'da vergi ve zam soygununa karşı birlikte mücadele çağrısı

Tuzla Gemi Tersanesinde işçilere seslenen Limter-İş, patronların vergi borcu silinirken artan zam ve vergilerin faturasının işçi ve emekçilere kesildiğini kaydetti.

26 Temmuz 2023 Saat: 14:29
Limter-İşten Tuzlada vergi ve zam soygununa karşı birlikte mücadele çağrısı
Limter-İş'ten Tuzla'da vergi ve zam soygununa karşı birlikte mücadele çağrısı

Yerli, göçmen işçi ayırt etmeksizin birlikte mücadele çağrısı yapan Limter-İş, Akbelen"de direnenleri işaret etti ve bu zulme direnenleri selamladı. 

Limter-İş Sendikası, işçi ve emekçilere faturası kesilan artan zam ve vergi soyununa karşı Tuzla'daki Gemi Tersanesinde açıklama yaptı, işçi ve emekçileri örgütlü ve birlikte mücadeleye çağırdı.

"İşyerlerinden meydanlara, susma haykır! Zamlara, vergilere, asgari yaşama hayır!" pankartıyla mesaj saatini bekleyen işçilere seslenen Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, yarısı boş koltuklarla toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun işçileri açlık ve yoksulluğa mahkum ettiğini kaydetti.

Milletvekillerinin aldığı maaşın 72 bin, bir dönem vekillip yapıp ayrılanların ise 50 bin lira aldığına dikkat çeken Saygılı, "Bize diyorlar ki 7 bin 500 ile geçinin, kendileri 72 bin ile 'geçinemiyorlar'" dedi. İktidarın seçim vaatlerini hatırlatan Saygılı, "zam yapılmayacak" sözlerini anımsattı ve "Seçimler bitti her gün zam ve vergiler artıyor" dedi.

Zam ve vergilerin faturasının işçi ve emekçilere kesildiğini, işçilerin yoksulluğa mahkum edildiğinin atını çizen Saygılı, "Bir avuç patronun, iktidara yakın beşli çetinin vergi borçları silinirken, faturasını bize ödediyorlar" ifadelerini kullandı. 

Akbelen Ormanı için direnenler başta olmak üzere tüm direnişçileri selamlayan Saygılı şöyle devam etti: "Bizler Kürdüz, Türküz, Lazız, Çerkeziz, Ermeniyiz, Aleviyiz, yerli-yabancı işçileriz. Tüm farklılıklarımızla, ayırt etmeksizin birlikte mücadele etmeli, soygun düzenine karşı çıkmalıyız. Bir avuç kalırsak, bizi bölerlerse açlığa, yoksulluğa mahkumuz. Sendikalı olmak anayasal haktır, Limter-İş'te örgütlenin birlikte mücadele edelim."

Eylem, "İşçiler birleşin sömürüye son verin", "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganlarıyla sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız