Güncel

M.Ali Şahin: İdam ederseniz, yanlışlıkta telafisi olmaz

AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Eğer bir kişiyi idam ederseniz bir defa ölür. Eğer ona ciddi bir ceza verirseniz her gün öldürürsünüz" dedi.

11 Ağustos 2016 Saat: 12:45
M.Ali Şahin: İdam ederseniz, yanlışlıkta telafisi olmaz
M.Ali Şahin: İdam ederseniz, yanlışlıkta telafisi olmaz

 Mehmet Ali Şahin, memleketi Karabük'te Kent Meydanı'nda 'Demokrasi nöbeti' tutanlara hitap etti. Alandan, 'Vatan hainlerine idam' sloganlarının yükselmesi üzerine Şahin şöyle konuştu:

"Eğer bir kişiyi idam ederseniz bir defa ölür. Eğer ona ciddi bir ceza verirseniz her gün öldürürsünüz. Ben hukukçuyum. Bu konuda söyleyeceğim çok şey vardır. Ergenekon'du, Balyoz’du bir takım davalar oldu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Paşa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Eğer yasalarımızda idam cezası olsaydı birçok komutan idama mahkum edilmiş olacaktı. Paralel yapının bir girişimi sonucunda bu davaların açıldığına dair bir kanaat var değil mi şimdi? Diyelim ki idam cezası olduğu için bunlardan birkaç tanesini asmış olsaydık. Sonra dosyalar tekrar açıldığında 'Yanlışlık olmuş' deseydik, astığımız insanları tekrar geri getirebilir miydik? O nedenle idam konusu çok hassas bir konudur. O bakımdan duygusal olarak söylüyoruz bunları. Meclis'e geldiğinde tabii ki bunları konuşacağız, tartışacağız. Meclis'ten çıkabilir. Ben sizin vekilinizim. Sizin bu konudaki tepkiniz, duygunuz, düşünceniz beni tabii ki bağlar, ilgilendirir. Oy kullanmaya geldiğimde anayasa değişikliğinde nasıl hareket edeceğimi, sizin benden beklediğinizi düşünerek neticelendirir, oyumu o şekilde veririm."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız