Güncel

Maden işçileri: Barikatları aşa aşa Ankara'ya ulaşacağız

Soma ve Ermenek'te tazminatlarını alamayan maden işçileri, tüm engellemelere rağmen Ankara'ya başlattıkları yürüyüşlerini sürdürme kararı aldı. İşçiler, "Barikatları aşa aşa Ankara'ya ulaşacağız. Geri dönüş yok" dedi.

16 Ekim 2020 Saat: 00:09
Maden işçileri: Barikatları aşa aşa Ankaraya ulaşacağız
Maden işçileri: Barikatları aşa aşa Ankara'ya ulaşacağız

Soma ve Ermenek'ten, tazminat haklarının ödenmesi için Ankara'ya yapacakları yürüyüş engellenen maden işçilerinin mücadelesi sürdürüyor. 

Uyar Madencilik'te çalışan 748 maden işçisinin sekiz yıldır tazminatları verilmiyor. Karaman Ermenek'te ise 18 işçinin yaşamını yitirdiği madenci katliamından sonra Uyar ve Özbey işletmelerinde çalışan madenciler aynı akibeti yaşıyor. İşçiler, hakları için Ankara'ya başlattıkları yürüyüşlerini sürdürmekte kararlı. Soma Mezarlığı önünde ve Ermenek'teki maden sahasında bekleyişlerini sürdüren işçiler, iki koldan Ankara'ya yürüyecek.

Jandarma ablukası altında bekleyen işçiler, yaptıkları açıklamada, "Yıllarca katledildik, sakat bırakıldık, emeğimizi ve alınterimizi gasp ettiler. Bize reva görülene boyun eğmeyeceğiz. Barikatları aşa aşa Ankara'ya ulaşacağız. Geri dönüş yok" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız