Güncel

Maden işçileri sorunları çözülmezse 16 Ocak'ta Ankara'ya yürüyecek

Tazminatlarını alamadıkları için aylardır eylemde olan Ermenek ve Somalı madenciler, Soma Meydanı'nda yaptıkları açıklamayla, sorun Ocak ayının 15'ine kadar çözülmezse ayın 16'sında yeniden Ankara'ya yürüyüş başlatacaklarını belirttiler.

17 Kasım 2020 Saat: 18:05
Maden işçileri sorunları çözülmezse 16 Ocakta Ankaraya yürüyecek
Maden işçileri sorunları çözülmezse 16 Ocak'ta Ankara'ya yürüyecek

Manisa'nın Soma ve Karaman'ın Ermenek ilçelerinde tazminatları için direnen yüzlerce maden işçisi tarafından yürütülen haklı mücadele kazanımla sonuçlandı.

Dün Bağımsız Maden-İş Sendikası'nı temsilen Kamil Kartal ve işçilerden oluşan bir heyet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede işçilerin sorunlarının çözümüne yönelik Ocak ayının 15'ine kadar adım atılacağını garanti eden Soylu, Ermenek'te süren direniş ile ilgili de Karaman Valisi ile görüşme yaptı. İşçiler görüşmede, sorun Ocak ayının 15'ine kadar çözülmezse ayın 16'sında yeniden Ankara'ya yürüyüş başlatacaklarını belirttiler.

Onlarca aydın ve sanatçıyla beraber kamuoyunun ciddi desteğini alan madenciler, bugün Soma Meydanı'nda zaferlerini duyurmak üzere basın açıklaması gerçekleştirdi. Bağımsız Maden-İş Sendikası adına konuşma yapan örgütlenme uzmanı Başaran Aksu, "Madenciler kenetlenecek, buranın siyasi hayatına da yön verecek. Bir madenci Soma Belediye Başkanı olacak. Buranın çoğunluğu oysa maden işçisinin de Soma'yı yöneteceğini göreceğiz. Madencinin neyi eksik? Yerin yedi kat altına inerek her an ölüm riskiyle her gün orada yaşamayı beceren maden işçisi pekala Soma'yı yönetebilir" ifadelerini kullandı.

Soma Meydanı'nda Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi Mehmet Çolak basın açıklamasını okudu. Çolak, "İlk günden beri patronu kollamak adına önümüze konulan uyduruk yasaklamalarla karşımıza çıkıldı. Yol defalarca kesildi. Tekrar gözaltı yaşandı. Ardında Uşak yolundayken Gölmarmara'da Manisa Valisi'nin görüşme daveti geldi, heyetimiz önce valiyle ardından ertesi gün Ankara'da İç İşleri ve Enerji Bakan yardımcılarıyla görüşme gerçekleştirdi. Sorun çözümü için İçişleri, Enerji ve Çalışma Bakan bürokratlardan oluşan bir komisyon kuruldu. Komisyon görevini tamamlayıp bakanlıklara görüş bildirdi. Ardından dün İzmir Vilayetler Evi'nde bir hafta Berat Albayrak'ın istifası nedeniyle ertelenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile heyetimizin görüşmesi gerçekleşti. Üç somut çözüm önerimizi tekrarladık" diye belirtti.

Çolak, "Bugün Ermenek'te heyetimizin Karaman valisiyle nihai çözüm doğrultusunda toplantı yapılacak. Heyetimiz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Ocak ayının 15'ine kadar aktif bir takip süreci yürüteceğimizi, şayet söz verilen süre içinde çözüm gerçekleşmez ise 16 Ocak'ta Ankara Yürüyüşü'ne başlayacağımızı iletti" dedi.

Kaynak: Etha

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız