Güncel

Mahmut Alınak'ın ayaklarına kelepçe takıldı

KARS - Müebbet hapis cezasıyla yargılanan ve çıkarıldığı ilk duruşmada “ev hapsi” cezasıyla serbest bırakılan Kürt siyasetçi Mahmut Alınak'ın bu kez de ayaklarına elektronik kelepçe takıldı.

10 Haziran 2020 Saat: 07:51
Mahmut Alınakın ayaklarına kelepçe takıldı
Mahmut Alınak'ın ayaklarına kelepçe takıldı
Müebbet hapis cezasıyla yargılanan ve çıkarıldığı ilk duruşmada “ev hapsi” cezasıyla serbest bırakılan Kürt siyasetçi Mahmut Alınak'ın bu kez de ayaklarına elektronik kelepçe takıldı. Kısa bir süre önce Kars adliyesinden gelen memurlar evde ölçüm yaptıktan sonra Alınak'ın ayaklarına kelepçe takarak evden ayrıldı.  
KÖLELİK HALKASI 
Ayaklarına takılan kelepçeyi,  ABD'de ve Afrika'da siyahlara takılan kölelik halkasına benzeten Alınak, "Tarihte kölelere halka takılıyordu. Sömürgeciler Afrika'da ve Amerika'da siyahlara aynı kölelik halkası takıyorlardı. Orada kölelere reva görülen uygulama şimdi burada bize uygulanmaktadır. Biz bu ülkenin modern köleleriyiz. Bunu ret ediyoruz. Ben emniyet ve adliyede kelepçeye direnmiş ve kelepçe kattırmamıştım. Ayak bileğime kelepçe takmakla bunun rövanşını almaya başladılar. Ben cezaevindeyken hiç olmasa hücremin avlusunda güneş alabiliyordum ama şimdi kapatıldığım evimde bir zerre güneş dahi alamayacağım. Çünkü evden dışarı bir adım dahi atmak yasaktır" dedi.  
'YILMAYACAĞIM' 
Tüm bunların kendisini yıldırmaya dönük uygulamalar olduğunu söyleyen Alınak, "Ama yılmayacağımı ve düşüncelerimden geri adım atmayacağım en çok onlar biliyorlar. Halkımıza, mazlum insanlığa karşı tarihi sorumluluklarımız vardır. Aydın olarak bunun bedelini ödemeye hazırız" diye bitirdi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız