Kültür

“Mahzuni Şerif” oyunu Avcılar Barış Manço Kültür merkezinde oynanacak

İstanbul Performans ve Ankara Birlik Tiyatrosunun ortak yapımı olan Aşık Mahzuni Şerif‘in yaşamından kesitler sunulan “Mahzuni Şerif” oyunu Avcılar Barış Manço Kültür merkezinde oynanacak.

1 Şubat 2019 Saat: 00:41
“Mahzuni Şerif” oyunu Avcılar Barış Manço Kültür merkezinde oynanacak
“Mahzuni Şerif” oyunu Avcılar Barış Manço Kültür merkezinde oynanacak

İstanbul Performans ve Ankara Birlik Tiyatrosunun ortak yapımı olan Aşık Mahzuni Şerif ‘in yaşamından kesitler sunulan “Mahzuni Şerif” oyunu canlı müzik eşliğinde 10 şubat'ta Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde oynanacak.

Ali Öztunç’un “Devr-i Mahzuni” adlı kitabından Hakan Güneri’nin uyarladığı oyun Devlet Tiyatroları rejisörlerinden Murat Sarı tarafından yönetiliyor. Oyun, ozanın köyünden başlayarak fırtınalarla dolu yaşamını, tutukevinde Yılmaz Güney ile yolunun kesişmesini, çevresini dönüştürmesini, O’nun bu ülke halkının yüreğine yerleştiren güzel türküleri eşliğinde anlatıyor, bilinmeyen yanlarını, halktan yana yaşam felsefesini aktarıyor.

Aşık Mahzuni Şerif oyunu, zor zamanların hepimize dayattığı birlik olma, bir arada durma gereği ile Ankara Birlik Tiyatro ve Performans İstanbul’da kolektif projesi olarak hazırlandı. Ozan Serhat Paşa’nın türküleri yorumladığı oyunda, video zapping tekniği ile görsel dekoru ve dinamik oyunculuklarıyla, kaybettiğimiz değerleri yeniden hatırlatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor.

Oyunda ‘Mahzuni Şerif’ karakterini Mehmet Güler, ‘Yılmaz Güney’ karakterini Hakan Güneri canlandırırken oyuncu kadrosunu Merve Köse, Fahri Bozbaş, Ender Yiğit ve Hakkı Şahin oluşturuyor.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız