Güncel

Manavgat'ta Kitap Kafe ve Konuşan Bank

Manavgat Belediyesi kent halkının kültür ve sanat gelişimine katkı yapmak amacıyla toplumun her kesimini ilgilendiren projelerini üretip bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

19 Ağustos 2018 Saat: 20:16
Manavgat'ta Kitap Kafe ve Konuşan Bank
Manavgat'ta Kitap Kafe ve Konuşan Bank

Türker Demirci

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kent halkının kültür ve sanat gelişimine katkı yapmak amacıyla toplumun her kesimini ilgilendiren projelerini üretip bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Sözen, son olarak Kitap Kafe ve Konuşan Bank projelerini hayata geçirdi.

YÜZEYİ KİTAP ŞEKLİNDE KAFE

Manavgat Belediyesi, kentin kültür hayatına katkı yapmak ve kitap okuma oranını artırmak amacıyla Kitap Kafe Projesi’ni hayata geçirdi. Yukarıpazarcı Irmak Kıyısı’nda yüzeyi kitap görünümü verilmiş dekoratif ve aynı zamanda içeri girildiğinde kitap dizmek için rafların bulunduğu konsept mimarideki kafenin yerleştirme işlemleri tamamlandı.

MANAVGATLILAR ÇAY İÇERKEN KİTAP OKUYACAKLAR

Dairesel çelik konstrüksiyondan oluşan yapı etrafında ise kitapseverlerin hem çaylarını yudumlayabileceği hem de kitaplarını sakin bir ortamda okuyabileceği oturma mekanlar tasarlandı. Oluşturulan kitap kafenin içerisindeki raflarda ise 5 bine yakın kitabın yerleştirilebileceği belirtildi. Yapımı tamamlanan Kitap Kafe’nin hem mimarisi, hem de işlevi, vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi. Kitap Kafe’nin önümüzdeki günlerde belediye tarafından hizmete açılacağı belirtildi.

DSC_1833

IRMAK MANZARALI ŞİİR KEYFİ

Konuşan Banklar ise Kitap Kafe Projesi kapsamında düşünülerek ırmak kıyısındaki yerlerine yerleştirildi. Kent estetiğine katkıda bulunmak ve insanların sanatsal duygularını geliştirmek amacıyla uygulamaya geçirilen Konuşan Banklara oturan vatandaşlar, bir düğmeye bastıklarında ünlü şairlerin şiirlerini dinleme fırsatı bulacak. Irmağın en güzel izlenebildiği yerlerde ilk etapta 5 adet yerleştirilen banklarda, Ataol Behramoğlu, Mehmet Taştan, Murathan Mungan ve Atilla İlhan gibi ünlü şairlerin şiirleri dinlenebilecek

DSC_1848

SÖZEN; “SOSYAL İÇERİKLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kent halkının kültür ve sanat gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi. Sözen, “Büyük projelerimizin yanı sıra sosyal içerikli, kentin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunacak çalışmalarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda oluşturduğumuz Kitap Kafe ve Konuşan Bank çalışmalarımız şimdiden Manavgat halkından çok olumlu tepkiler aldı. Şu anda yerleştirilecek olan kitap seçimi çalışmalarımız devam ediyor. Tüm halkımızı kitap kafe ve konuşan banklarımızdan yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız