Güncel

'Marketini sendikalı yapar mısın' kampanyası

Mağaza Market-Sen "Marketini sendikalı yapar mısın?" kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında tüm kamuoyuna alışverişe gittiği marketteki işçileri sendikalı yapmaya, çağıran Sendika, birlikte mücadele çağrısı yaptı.

23 Şubat 2022 Saat: 20:31
Marketini sendikalı yapar mısın kampanyası
'Marketini sendikalı yapar mısın' kampanyası

İSTANBUL


Mağaza Market-Sen "Marketini sendikalı yapar mısın?" kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında tüm kamuoyuna alışverişe gittiği marketteki işçi ve emekçiyi sendikalı yapmaya, haklarını anlatmaya çağıran Sendika, birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Mağaza Market-Sen İstanbul'da Divriği Kültür Derneği'nde "Marketini sendikalı yapar mısın?" kampanyasının basın toplantısını gerçekleştirdi.

Söz alan Mağaza Market-Sen Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Doğancan Aras, sendika olarak bir seferberlik başlattıklarını söyledi. Aras, "Bu tüm ülke çapında marketlerde çalışan işçilerinin sendikalı olması için önemli bir seferberlik. Bunu da bütün yurttaşlarla birlikte 'Marketini sendikalı yapar mısın?' kampanyası ile buradan duyuruyoruz. Market işçileri sendikalı olmaya karar veriyor. Kendi bulunduğu yerde bu durumlara itiraz edip mücadele etmek istiyor. Fakat bunu emekçi halkımızla birlikte sürdürmek çok önemli. Aslında her birimizin yaşadığı sorun ortak, bunun üstesinden de market işçileri ve yurttaşlar el ele verip gelebilir" dedi. 

Aras, kamuoyuna bir market işçisini sendikalı yapma çağrısında bulundu.

Açıklama yok.

'İŞÇİ-YURTTAŞ BİRLİKTELİĞİNİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ'
Mağaza Market-Sen Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Cihan Canbaş ise şu ifadeleri kullandı: "Patronlar evlerinde rahat rahat uyurken emekçi arkadaşlar çalışıyor. Onlar keyif çatıyor ama sömürülen emekçiler oluyor. Yurttaşlar bir tane mağazaya girdiğinde, kasiyer arkadaşlar prim için ürün önerirken; yurttaşlar da, 'Hadi kardeşim gel sen de bizim böyle bir sendikamız var, böyle hakların var, gel haklarını öğren' diye anlatsın, haklarını öğrensin istiyoruz. Bu yüzden böyle bir kampanya başlattık. İşçi-yurttaş birlikteliğini herkese göstermek istiyoruz."

'MARKET İŞÇİLERİYLE BİRLİKTE YÜRÜMEK İSTİYORUZ'
Mağaza Market-Sen üyesi Şok Market İşçisi Mustafa Yörüyen de market işçilerinin haklarını, onlardan alınan hakları anlatmak, fazla çalışmalarını engellemek adına onlarla birlikte yürümek istediklerini dile getirdi. Yörüyen, kamuoyuna kampanyaya katılma çağrısı yaptı.

'ŞİMDİ EL ELE VERME ZAMANI'
Yapılan açıklamada, "Marketler bizim her gün uğradığımız yerler. İşçilerle her gün karşılaşıyoruz selamlaşıyoruz. Biz onların, onlar bizim haklarımızı savunabilirler. Hayat pahalılığının, yoksulluğun arttığı şu günlerde market tekellerine karşı işçi-yurttaş birliğini kurmak çok değerli. Cebimizi, sağlığımızı, geleceğimizi işçi-yurttaş birliğiyle korumak mümkün. Şimdi el ele verme zamanı" denildi

Açıklamada, birlikte mücadele etme çağrısı yapıldı. 

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız