Güncel

Marmara cezaevleri hak ihlalleri raporu açıklandı

Marmara Bölgesi cezaevleri raporunu açıklayan MATUHAY DER, salgın gerekçe gösterilerek tutukluların birçok hakkının yasakladığını kaydetti.

8 Ağustos 2020 Saat: 12:50
Marmara cezaevleri hak ihlalleri raporu açıklandı
Marmara cezaevleri hak ihlalleri raporu açıklandı
Marmara Tutuklu Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MAYUHAY DER), Marmara Bölgesi cezaevleri hak hallerini raporunu açıkladı. Tutuklulara dönük hak ihlallerinin arttığına dikkat çekilen raporda, salgın gerekçe gösterilerek birçok cezaevinde, açık görüş, süreli yayınların verilmemesi, sağlık hakkına erişememe, ortak alanlara çıkarılmama gibi ihlalin yaşandığı ifade edildi.  
ETKİNLİKLERE İZİN VERİLMİYOR  
Cezaevlerinde tutukluların tam bir izolasyona tabi tutulduğu belirtilen raporda, sosyal aktiviteler, spor, sohbet gibi etkinliklere izin verilmediğinin altı çizildi. Tutukluların hastaneye gidişlerinde sıkıntı yaşadığı vurgulanan raporda, “Koğuş baskınları sırasında el konulan kitaplar geri verilmiyor. Tutuklular idari ile görüşüp kitaplarını talep ettiklerinde ise kendilerine geri verileceği söylenmesine rağmen henüz hiç bir kitap tutuklulara verilmiş değil. Tutukluların talep ettikleri günlük Yeni Yaşam Gazetesi verilmiyor. Kovid-19 gerekçe gösterilerek tutuklulara tecrit durumu yaşatılmakta. Cezaevinde bulunan hasta tutuklular ciddi zorluklar yaşıyor. Mektup gönderilerine zam yapılmış, Kürtçe mektuplar özellikle tutuklulara verilmiyor” denildi.  
REVİR TALEBİNE 2 AY SONRA YANIT  
Cezaevinde yemeklerin kötü olduğu ve yeterli yemeğin verilmediği belirtilen raporda, “Bazı tutuklular diş problemi nedeniyle revire çıkma talebine iki ay sonra cevap veriliyor” denildi. Kantin alışverişlerinde fiyatların çok yüksek olduğu ifade edilen raporda, gıda ve hijyen malzemelerinin ise çok sınırlı verildiği kaydedildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız