Güncel

“Marmara Kampüsü öğrencilerindir”

Marmara Üniversitesi öğrencileri, mezunları, akademisyenleri “Anadolu Hisarı Kampüsü Marmara Üniversitesi öğrencilerinindir" diyerek kampüsleri önünde eylem gerçekleştirdi.

27 Şubat 2022 Saat: 11:16
“Marmara Kampüsü öğrencilerindir”
“Marmara Kampüsü öğrencilerindir”

Anadolu Hisarı Kampüsünün Marmara Üniversitesi öğrencilerinden alınmasına karşı kampüs önünde eylem gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı kampüsü önünde bir araya gelen öğrenciler, mezunlar, akademisyenler “Anadolu Hisarı kampüsü Marmara Üniversitesi öğrencilerinindir! Taşınamaz”, “Halkalı’yı- Bahçelievler’i- Nişantaşı’nı- Haydarpaşa’yı unutmadık! Anadolu Hisarı onlara benzemeyecek” ve “Aldıklarımıza saymıyoruz, Anadolu Hisarı’nı vermiyoruz. Kampüsüme dokunma” yazılı pankartlar taşıdı.

İlk olarak Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Mezunları adına konuşma yapıldı. Konuşmada “Burası sadece bir toprak parçası değil aynı zamanda bir kültürün parçasıdır” denildi.

“Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz”

Ardından Marmara Üniversitesi öğrencileri adına okunan basın açıklamasında, 18 Şubat akşamı atılan bir tweet ile kampüsün devredildiğini öğrendik denilerek, şunlar ifade edildi:

“Kampüslerimizin başka üniversitelere tahsis edilmesi Marmara Üniversitesi’nin ilk defa yaptığı bir şey değil. Anadolu Hisarı’nın kaderinin Haydarpaşa gibi, Dragos gibi, Nişantaşı gibi olmayacağını bir kez daha ilan ediyoruz. Bu karara karşı mücadeleye devam edeceğiz. Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz.”

Açıklamanın devamında ise kararın skandal olduğu belirtilerek “Hiçbir şekilde öğrencilere ve öğretim üyelerine danışılmadan, görüşleri alınmadan alınan bu kararı başta Anadolu Hisarı Kampüsü öğrencileri olmak üzere tüm Marmaralılar olarak kabul etmiyoruz” denildi.

Açıklamaların ardından kampüs önünde eylem halaylarla devam etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız