Güncel

Mayıs ayında 21 kadın katledildi

İSTANBUL – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Mayıs ayı raporuna göre son 1 ayda 21 kadın katledildi.

2 Haziran 2020 Saat: 08:49
Mayıs ayında 21 kadın katledildi
Mayıs ayında 21 kadın katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Mayıs ayı raporunu yayımladı. Paylaşılan rapora göre geçtiğimiz Mayıs ayında 21 kadın öldürüldü. Kadınlardan 18’inin şüpheli şekilde ölü bulundu.

Öldürülen 21 kadından 17’sinin neden öldürüldüğünün tespit edilemediği belirtilen raporda 3’ünün ekonomik bahaneyle, 1’inin ise kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldüğüne yer verildi.

BAŞVURULAR ARTTI

Raporda, 17 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesinin, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının sonucu olduğu vurgulanarak, cezasızlık politikasının şiddetti artırdığına dikkat çekildi. Kadınların en çok boşanmak, ayrılmak, çalışmak gibi kendi hayatlarına dair aldıkları kararlar nedeniyle öldürüldüğüne yer verilen raporda, Nisan 2020 Başvuru Karşılama Raporu’na göre önceki aylara oranla başvuru hattına yardım isteyenlerin yüzde 55, kadına yönelik şiddete tanık olan kişilerin başvurusunda yüzde 60 oranında arttığı kaydedildi.

KCDP, en çok fiziksel şiddet nedeniyle aldıkları başvurulara ek olarak dijital şiddet nedeniyle başvuruların da arttığına işaret ederek, devletin daha çok tedbir almasını istedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız