Siyaset

Meclis başkanına üç partiden komisyon cevabı

TBMM Başkanı Kahraman’ın yeni anayasa için uzlaşma komisyonu kurulması ve komisyona partilerin 3’er üye bildirmesi talebiyle gönderdiği mektuplar dün siyasi partilere ulaştırıldı.

9 Ocak 2016 Saat: 09:11
Meclis başkanına üç partiden komisyon cevabı
Meclis başkanına üç partiden komisyon cevabı

TBMM Başkanı Kahraman’ın yeni anayasa için uzlaşma komisyonu kurulması ve komisyona partilerin 3’er üye bildirmesi talebiyle gönderdiği mektuplar dün siyasi partilere ulaştırıldı. Üye isimlerinin 25 Ocak’a dek iletilmesi istendi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kurulacak uzlaşma komisyonunun iradesine saygılı olmak gerektiğini belirterek CHP’nin 5 kırmızı çizgisi olduğunu, bunların anayasanın ilk 4 maddesi ile parlamenter sistem olduğunu söyledi. Özel, “Parlamenter sistemin bir Hitler doğurmasına izin vermeyeceğiz. Bugün Türkiye’de parlamenter sistemin Hitler doğurmasına karşıyız, buna izin vermeyeceğiz” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Kahraman’ın mesajlarını olumlu bulduğunu belirterek “Türkiye’nin ihtiyacı olan bir anayasa yapılması konusunda dengeli yaklaşımı ve bu iradenin TBMM’deki partilerin mutabakatıyla oluşacağını belirtmek suretiyle herhangi bir yönlendirme yapmadan bir uzlaşmaya davet ederek bir çağrıda bulundu” ifadesini kullandı.

HDP’de uzlaşma komisyonu için öne çıkan görüş kurulacak uzlaşma komisyonuna katılmak olurken, Meclis Başkanı’nın mektubuna karşı mektupla yanıt vererek HDP’nin Başbakan tarafından sürecin dışında tutulduğu gerekçesiyle bilgi talep edebileceği ya da bu yönde bir görüşme yapılmasını isteyebileceği ifade ediliyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız