Güncel

MED TUHAD-FED: Hukuksuzluklara son verin

DİYARBAKIR - MED TUHAD-FED, Ramazan Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajında cezaevlerindeki ihlallere dikkat çekerek, hukuksuzluklara son verilmesini istedi.

25 Mayıs 2020 Saat: 00:58
MED TUHAD-FED: Hukuksuzluklara son verin
MED TUHAD-FED: Hukuksuzluklara son verin
Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Ramazan Bayramı vesilesiyle yazılı açıklama yaparak, cezaevlerinin durumuna dikkati çekti.  
Tutuklular başta olmak üzere İslam alemi ve halkların Ramazan Bayramı’nın kutlandığı açıklamada, toplumsal paylaşım ve dayanışmayı ifade eden Ramazan Bayramı'nın halkların, huzur, barışın  büyüyüp güçlenmesine vesile olması temennisinde bulunuldu. Başta İmralı Cezaevi olmak üzere tüm cezaevlerinde çok ciddi hak ihlalleri ve ağır tecrit koşullarının yaşandığı vurgulanan açıklamada, "Bu bayram vesilesiyle bir kez daha belirtmek isteriz ki, ölümcül korona virüsün ciddi derecede var olan tüm tehlikeli tehditlerine rağmen bugün binlerce siyası tutsak cezaevlerin en zor tecrit koşullarında tutulmaktadır. Başta İmralı cezaevi olmak üzere tüm cezaevlerinde çok ciddi hak ihlalleri ve ağır bir tecrit vardır. Yasa ve adaletin eşit uygulamasından muaf tutulan siyası tutsaklar en insanı sosyal haklardan da muaf tutulmalara ve tecrit edilmektedirler. Cezaevlerindeki başta açık ve kapalı aile ziyaretleri olmak üzere tüm sosyal etkinlikler askıya alınmış ve tutsakların haftada iki kez yapmaları gereken görüntülü telefon görüşmesi de yaptırılmamaktadır. Bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe bir an evvel son verilmeli ve tutsakların haftada iki kez yapmaları gereken görüntülü telefon görüşmesi önündeki engeller derhal kaldırılmalıdır. Bu konuda bir kez daha Adalet Bakanını sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Demokratik kamuoyunu ve vicdanı sahibi tüm herkesi de cezaevlerindeki tutsaklarla dayanışmaya çağırıyoruz" denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız