Güncel

Mehmet Ayvalıtaş Ataşehir'de anıldı

Haziran Direnişi sırasında İstanbul Ümraniye'de hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş Ataşehir’de yapılan yürüyüşle anıldı.

4 Haziran 2018 Saat: 09:43
Mehmet Ayvalıtaş Ataşehir'de anıldı
Mehmet Ayvalıtaş Ataşehir'de anıldı

2 Haziran 2013'te 1 Mayıs mahallesinde bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Ayvalıtaş  ölümünün 5. yılında da unutulmadı.

Gezi direnişi sırasında İstanbul Ataşehir’de hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş bugün Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) öncülüğünde düzenlenen yürüyüşle anıldı. Önce Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi Cemevi’nde Mehmet Ayvalıtaş için yemek verildi.

Saat 15.00’te ceemvinden başlayan yürüyüş Mehmet Ayvalıtaş’ın hayatını kaybettiği yere kadar sürdü. Yürüyüş boyunca sık sık “Gezi şehitleri ölümsüzdür”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Anmaya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, HDP milletvekili adayları Erkan Baş ve Musa Piroğlu ile TİP, EMEP, Partizan, KÖZ, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi destek verdi.

Ayvalıtaş için Ataşehir Cemevi’nde verilen yemeğin ardından yapılan yürüyüşe birçok siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün yanı sıra, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adayları Erkan Baş ve Musa Piroğlu da katıldı. Ayvalıtaş’ın babasının yaptığı konuşmanın ardından sözü milletvekili adayları Erkan Baş, Musa Piroğlu ve SODAP'tan  Orhan Kok birer kouşma yaptı.

Son olarak yazar ve müzisyen İlkay Kaynar yazdığı kitaptan Mehmet Ayvalıtaş’a yazdığı bir mektubu ve Gezi için bestelediği şiiri seslendirdi. 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, çiçek, bitki ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, kalabalık ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, gökyüzü ve açık hava

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız