Güncel

Mehmet Ayvalıtaş-Fadime Ayvalıtaş Gençlik ve Dayanışma Vakfı kuruldu

Gezi'de yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ve annesi Fadime Ayvalıtaş anısına kurulan MAFAV'ın kuruluş konseri Ataşehir'de gerçekleştirildi.

31 Aralık 2018 Saat: 00:22
Mehmet Ayvalıtaş-Fadime Ayvalıtaş Gençlik ve Dayanışma Vakfı kuruldu
Mehmet Ayvalıtaş-Fadime Ayvalıtaş Gençlik ve Dayanışma Vakfı kuruldu

Mehmet Ayvalıtaş Fadime Ayvalıtaş Gençlik ve Dayanışma Vakfı (MAFAV) kuruluş konseri Ataşehir'de bulunan Mustafa Saffet Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. ‘Köklerimiz Gezi'de, Gelecek Ellerimizde' şiarıyla gerçekleştirilen etkinliğe Abdal Haluk Tolga İlhan, Erdal Güney, Şair Ahmet Telli, Oyuncu-Yazar Orhan Aydın, Oyuncu Fuat Onan, Sanatçı Mervan Tan, Yönetmen Hüseyin Karabey katıldı. 

Mehmet Ayvalıtaş Fadime Ayvalıtaş Gençlik ve Dayanışma Vakfı (MAFAV) kuruluş konseri Ataşehir’de bulunan Mustafa Saffet Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. ‘Köklerimiz Gezi’de, Gelecek Ellerimizde’ şiarıyla gerçekleştirilen etkinliğe Abdal Haluk Tolga İlhan, Erdal Güney, Şair Ahmet Telli, Oyuncu-Yazar Orhan Aydın, Oyuncu Fuat Onan, Sanatçı Mervan Tan, Yönetmen Hüseyin Karabey katıldı.

Evrensel’in haberine göre, Gece oyuncu Fuat Onan’ın şiirleriyle başladı. Onan, “Bu Mehmet Ayvalıtaş’ın ve hepimizin anası Fadime ananın sesidir. Pir Sultan Abdal’ı söyleyen Mehmet Ayvalıtaş’ın sesidir” dedi.

Vakfın kurucu üyesi ve Mehmet Ayvalıtaş’ın kardeşi Gül Ayvalıtaş vakfın kuruluş amacını şöyle anlattı: “Büyük bir işin ilk adımlarını atmış bulunuyoruz. Daha insancıl daha adil bir yer haline getirmek için birlikte etkinlikler yapacağız. Mehmet 1 Mayıs Mahallesi’nde doğudu büyüdü. Bir çok işte çalışmıştı. Enerjik, hayat dolu bir çocuktu. Mehmet okulunu ve eğitimini yarıda bırakarak tam zamanlı ise başladı. Delikanlı bir devrimciydi. Mahallesi’nde ve çevresindeki tüm haksızlıklara karşı koydu. Gezi’de en ön saflarda yerini aldı. Tıpkı milyonlarca insan gibi. Bile isteye öldürüldü. Bu olayla ilgili kimse tutuklanmadı bile. Annemiz bu acıya daha fazla dayanamayarak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İlk hedefimiz kütüphane açmaktı ve bunu başardık. MAFAV olarak annem ve Mehmet Ayvalıtaş’ın istediklerini yapmak, çocukların eğitimine katkıda bulunmak, gezi şehitlerimizi ölümsüzleştirmek için kurulduk. Gelecek ellerimizde köklerimiz ellerimizde sloganıyla başlıyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız