Güncel

Mehmet Barlas, ‘Suriye’de terör örgütlerine destek verdik’ dedi...Yeni bir tartışma başladı...

Barlas,"Bu vesileyle bizim aynı hatayı Suriye’de ‘Muhalif gruplar’ diye terör örgütlerine verdiğimiz destekle ve Esad rejimini bizim bir iç sorunumuz gibi görerek yaptığımızı unutmayalım."dedi.

3 Ocak 2018 Saat: 15:54
Mehmet Barlas, ‘Suriye’de terör örgütlerine destek verdik’ dedi...Yeni bir tartışma başladı...
Mehmet Barlas, ‘Suriye’de terör örgütlerine destek verdik’ dedi...Yeni bir tartışma başladı...

 Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, köşesinde çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

Barlas, İran’daki eylemleri değerlendirdiği dünkü yazısında; Türkiye'nin  Suriye’de “terör örgütleri”ne destek verdiğini söyledi. Barlas yazısında şunları kaydetti:
“İran halkının mutsuzluğunu yine bu halk değerlendirecektir. Eğer rejim sağlam değilse, halka rağmen ayakta kalamaz. Ancak buna asla ABD karar veremez. Bu vesileyle bizim aynı hatayı Suriye’de ‘Muhalif gruplar’ diye terör örgütlerine verdiğimiz destekle ve Esad rejimini bizim bir iç sorunumuz gibi görerek yaptığımızı unutmayalım. ABD hem BM ilkelerini ayaklar altına alırken, hem de bu kurumun faaliyetlerini boykot ederek iyice etkisiz hale getirirken, biz bu çizgiye asla girmeyelim.”
İHH üzerine alındı

Cihatçı İHH, AKP’li Mehmet Barlas’ın bu sözlerini üzerine alındı. İHH Genel Başkan Yardımcısı Serdar Nergis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Can Dündar’ın yazdıkları ile Mehmet Barlas’ın bu yazısını kıyas etmek bence de doğru değil. Can Dündar IŞİD demişti Barlas bir adım ileri gitmiş tüm muhaliflere terörist demiş Türkiye’de teröristleri destekliyor demiş” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız