Güncel

Meslek örgütleri: Muhalefetin sesi kısılmak isteniyor

ADANA - KESK Adana Şubeler Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen meslek örgütleri, seçim sistemlerinde yapılmak istenen değişikliğe tepki göstererek, “Toplumsal muhalefetin sesi kısılmak isteniyor” dedi.

2 Haziran 2020 Saat: 08:31
Meslek örgütleri: Muhalefetin sesi kısılmak isteniyor
Meslek örgütleri: Muhalefetin sesi kısılmak isteniyor
Adana’da meslek örgütleri ve sendikalar, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu çağrısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, barolar ve tabip odaları başta olmak üzere meslek örgütlerinin seçim usullerinin düzenlenmesi yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Heykelli Park'ta yapılan açıklamaya Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Adana Barosu, Adana Tabip Odası, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İnsan Hakları Derneği (İHD) Emek Partisi (EMEP) ile CHP'li vekiller Burhannettin Bulut, Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer de katıldı. 
İktidara yönelik haklı eleştirilerin “darbe çağrısı” olarak çarpıtıldığını ve gündemin değiştirilmek istendiğini ifade eden KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Çelik, baro ve meslek odalarının iktidarın hedefi haline geldiğini belirterek, "Baro ve odalara müdahale kalan son hukuk kırıntılarının da ortadan kaldırılmasına yol açacaktır" diye konuştu. 
ÖRGÜTSÜZ TOPLUM YARATILMAK İSTENİYOR 
Çelik, iktidarın amacının; bir yandan muhalif baro ve odaların iç işleyişine müdahale ederek yandaş kurumlara yenilerini ekleyip; bir yandan da toplumu örgütsüz bırakarak toplumsal muhalefetin sesini kısıp, etkisizleştirmek olduğunu ifade etti. Çelik, "Bu tür girişimler belediyelere kayyum atanması uygulamasının emek ve meslek örgütlerine uyarlanmış halidir. Siyasal iktidar ihraç, açığa alma, gözaltı, tutuklama gibi muhalif emek ve meslek örgütlerini baskı altına alma, susturma, özerk yapısını ortadan kaldırma yöntemlerini her fırsatta devreye sokmaktadır. Ancak iktidar şunu da aklından çıkarmamalıdır ki, darbeciler ve darbe hukuku eninde sonunda kaybederken ülkemizi güzel günlere taşıyanlar, taşıyacak olanlar demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere sahip çıkanlar, bunun için bedeller ödemekten kaçınmayanlardır. İktidarın emek ve meslek örgütlerine müdahale girişimlerini kınıyor, bu tür girişimlere derhal son verilmesini istiyoruz" dedi. 
Çelik, KESK olarak emek ve demokrasi güçleriyle dayanışma içerisinde olup, mücadele edeceklerini kaydetti. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız