Güncel

MESS’in tekliflerine karşı BMİ sendikası eylem planını açıkladı... 5 Şubat’ta da grev !

Birleşik Metal-İş sendikası örgütlü olduğu 41 fabrikada yaklaşık 10 bin işçi adına yürüttüğü, metal işkolu grup toplu iş sözleşmesinde grev kararı aldı.

1 Şubat 2020 Saat: 01:29
MESS’in tekliflerine karşı BMİ sendikası eylem planını açıkladı... 5 Şubat’ta da grev !
MESS’in tekliflerine karşı BMİ sendikası eylem planını açıkladı... 5 Şubat’ta da grev !

Birleşik Metal İş Sendikası, MESS Grup TİS kapsamındaki işyerlerinde 03 Şubat-05 Şubat haftasında yapılacak eylem planını açıkladı.

  • 03 Şubat Pazartesi ve 04 Şubat Salı günleri tüm vardiya girişlerinde servislerden inilecek, tüm işçiler toplandıktan sonra fabrikalara kadar alkış ve sloganlarla yürünecek.
  • Tüm vardiyalarda işçiler alkışlarla ve sloganlarla hep birlikte yemek paydosuna çıkacak, yemeği birlikte yiyecek ve birlikte işbaşı yapacak.
  • Akşam vardiya girişlerinde yine servislerden inilerek giren vardiya yarım saat geç iş başı yapacak, içerideki vardiya dışarıdaki vardiyayla buluşarak yarım saat önceden üretimden gelen güç kullanılacak. Gece vardiyası olan yerlerde de aynı uygulama yapılacak.
  • Vardiya olmayan yerlerde de akşam mesai bitimi öncesinde 1 saat üretimden gelen güç kullanılacak.
  • 5 Şubat Çarşamba günü grev pankartları asılarak grev halayı başlatılacak.

Öte yandan Metal işkolu grup toplu iş sözleşmesinde taleplerini karşılamayan teklifin  Birleşik Metal-İş sendikası tarafından reddedilmesi üzerine MESS, çeşitli basın yayın organlarında sendikayı suçlayan açıklamalar yayınlanmıştır. Bu açıklamalarda sendika sorumsuz davranmakla suçlandı. Bunun üzerine sendika tarafında bir açıklama yapılarak “ MESS beceriksizliğine kılıf bulmak için sendikamıza çamur atmaktan vazgeçmelidir”dedi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Metal işkolu grup toplu iş sözleşmesinde üyelerimizin taleplerini karşılamayan teklifin sendikamız tarafından reddedilmesi üzerine MESS’in, çeşitli basın yayın organlarında sendikamızı suçlayan açıklamaları yayınlanmıştır. Bu açıklamalarda sendikamız sorumsuz davranmakla suçlanmakta, Genel Başkanımız önerilen sözleşme şartlarını kabul etmesine rağmen imzadan vazgeçmekle itham edilmektedir.

Anlaşılıyor ki MESS, ilk günden buyana sürdürdüğü dayatmacı tutum nedeniyle sözleşmeyi tıkamış olmanın sorumluluğundan kurtulmak ve yarattığı kaosa karşı kendi üyelerine gerekçeler yaratabilmek için bu ithamlara başvurmaktadır. Sendikamıza ve genel başkanımıza bu şekilde çamur atılması kabul edilemez. MESS bu tip sorumsuz açıklamalar yaparken daha fazla düşünmelidir.

Birleşik Metal-İş Sendikası ilkeleri olan bir sendikadır. İlkeler, kurumların kimliğidir. Kurumları temsil edenler de o ilkelerin taşıyıcısıdırlar. Bu ilkeler gereğidir ki Birleşik Metal-İş Sendikası’nda, sendikanın yöneticileri toplu iş sözleşmelerine tek başına imza atmaz. Ne işçilere ne de işverenlere tutamayacağı sözleri vermez. Sendikanın kurulları ve kolektif iradesi esastır ve genel başkan bu iradenin en yetkili temsilcisidir.

Biz MESS yönetimine ısrarla üyelerimizin ne istediğini bildiğimizi, önerdikleri rakamlarda ısrarın sözleşmeyi tıkayacağını ve işçiler tarafından kabul görmeyeceğini söyledik. Nitekim MESS’in sendikamıza verdiği en son teklif de Merkez TİS komisyonumuzda ayrıntılı olarak değerlendirilmiş ve kabul görmemiştir. Müzakere masasında ifade edilen “lehte veya aleyhte” görüşlerin “kabul ya da ret” ifadesi olarak kamuoyuna aktarılması en hafif deyimiyle yakışıksızdır. MESS bunu yaparak sendikamızı değil kendisini itibarsızlaştırır.

Bir kez daha ifade etmek isteriz ki, sendikamızın hiçbir kademesinde “tek adam” anlayışıyla yönetim yoktur. Ne yazık ki ülkemiz “işçilere rağmen” yönetilen işçi sendikalarıyla doludur ve Birleşik Metal-İş böyle bir sendika değildir. Bunu en az bizim kadar MESS de bilmektedir.

Sendikamız, sözleşmenin ülke gerçekliğine uygun olarak ve işçilerin taleplerini karşılayacak noktada sonuçlanması için elinden gelen çabayı fazlasıyla sergilemiştir. Bu konuda sorumlu davranmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

BİRLEŞİK METAL-İŞ
Genel Yönetim Kurulu

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız