Güncel

Mitsuba, DGC ve Alba işçilerine destek ve miting çağrısı

Emeğimiz ve Özgürlüğümüz İçin İşçi Emekçi Mitingi için, bileşenler hergün bir başka programla, fabrikalarda, direniş yerlerinde, cadde ve sokaklarda bildiri ve anonslarla çağrılarını sürdürüyorlar.

9 Ekim 2021 Saat: 10:15
Mitsuba, DGC ve Alba işçilerine destek ve miting çağrısı
Mitsuba, DGC ve Alba işçilerine destek ve miting çağrısı

İSTANBUL-NET HABER AJANSI


37 emek kuruluşunun 24 Ekim Pazar günü saat 15.00’de, Kartal Meydanı’nda altı temel talep etrafında gerçekleştireceği Emeğimiz ve Özgürlüğümüz İçin İşçi Emekçi Mitingi için, bileşenler hergün bir başka programla, fabrikalarda, direniş yerlerinde, cadde ve sokaklarda  bildiri ve anonslarla çağrılarını sürdürüyorlar. 

Miting bileşenleri diğer taraftan da henüz miting bileşeni olmamış tüm emek  ve emekten yana örgütlere katılım ve destek davetlerini sürdürüyor. 

Bu kapsamda, İşçi Emekçi Mitingi için bileşenlerle Gebze'de ortak ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak  Gebze Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Mitsuba fabrikası işçilerini ziyaret etti. İşçilere yönelik yapılan açıklamada,  tüm işçi ve emekçilerin kendi alın terleri,hakları ve çocuklarının geleceği için  birlik olmaya, birlikte mücadele etmeye, işçi ve emekçilerin taleplerinin dile getirileceği Kartal mitingine katılmaya davet edildi.   

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube, Mitsuba’da çoğunluğu sağlayarak mart ayında yetki belgesini almıştı. Mitsuba ise, sendikal çalışmaya öncülük eden 4 işçiyi işten çıkarmıştı.İşçilerin başladığı direniş sürerken, içerideki işçiler de molalarda fabrika içinde yaptıkları yürüyüşlere devam ediyor. 

Miting bileşenleri daha sonra DGC Lojistik direnişlerini ve öğle yemeği saatinde  İşçi,  kadın ve sendika düşmanlığına karşı 53 gündür direnen Alba işçilerini direniş alanında ziyaret etti. Direnişçiler, yürüyüşle gelen miting bileşenlerini fabrika önünde karşıladı. Hep beraber yemek molasında çardakta olan işçilere seslenildi. Miting bileşeni adına ortak sorunlara karşı mitingde yer alma çağrısı yapıldı. Miting çağrısının ardından Alba direnişçileri de neden mitingde olmak gerektiğine dair bir konuşma yaptı.

 Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Fotoğrafı Aç

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir Türker Demirci dahil 8 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve şunu diyen bir yazı 'zgürlt Devri osya ARKADAŞIMA IF IST SAHİP ÇIKTIM! ATMALA TAZMİNATSIZ SON İŞTEN ATILDIM! Özgürlük Ekmek ve Onur TEKTİ' görseli olabilir

Bir Türker Demirci dahil 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Açıklama yok.

Açıklama yok.


YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız