14 barodan Amedspor’a yönelik ırkçı saldırıya tepki

6 Mart 2023 Saat: 10:09
14 barodan Amedspor’a yönelik ırkçı saldırıya tepki
14 Baro, Amedspor-Bursaspor maçındaki ırkçı saldırıların Amedspor şahsında Kürt halkı başta olmak üzere tüm toplumsal kesimlere karşı işlendiğini belirterek, faillerin cezalandırılmalarını istedi.

Bugün oynanan Amedspor maçında, Bursaspor taraftarlarının Amedsporlu futbolcularına gerçekleştirdiği organize ırkçı saldırılara karşı  Agirî, Êlih,Çewlîg, Bedlîs, Dersîm, Amed, Çolamêrg, Qers, Mêrdîn, Mûş, Sêrt, Riha, Şirnax ve Wan baroları yazılı açıklama yaptı. 14 baronun açıklamasında, ırkçı saldırıların Amedspor kafilesinin kaldığı otel önünde başladığına işaret edilerek, “Bugün oynanan müsabaka esnasında da tribünlerde ırkçı taraftar grupları tarafından aynı nefret saldırıları devam etmiş, tribünlerde Kürtlere yönelik işlenen yoğun cinayetlerin faili olan JİTEM’cilerin posterleri ile 90’lı yıllarda gerçekleştirilen faili meçhul cinayetlerin ve zorla kaybettirilmelerin sembolü olan beyaz torosların pankartı açılmıştır. Bu saldırılar, içeriğinden de anlaşıldığı üzere sadece Amedspor’a karşı değil, Amedspor temsiliyetinde başta Kürt halkı olmak üzere tüm toplumsal kesimlere karşı işlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

NEFRET SALDIRILARI

Saldırıların nefret saldırıları olduğunun altı çizilen açıklamada, “Nefret saldırılarına maruz kalan Amedspor ile dayanışma içerisinde olduğumuzu, yetkililerin her türlü ırkçı ve ayrımcı yaklaşım ile nefret söylemine karşı önleyici tedbir almasını, toplumsal barışı zehirleyen bu fiillere karşı etkin bir soruşturmanın yürütülerek ihmali olan sorumlular ile faillerin cezalandırılmasını talep ediyoruz” denildi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız