3 yıldır ödenmeyen maaşlarının peşindeler: Adalet istiyoruz

16 Ocak 2022 Saat: 17:51
3 yıldır ödenmeyen maaşlarının peşindeler: Adalet istiyoruz
ANKARA - Kayı İnşaat'tan 3 yıldır maaşlarını alamayan emekçiler, “Eğer adalet varsa patronlardan değil işçilerden yana kullanın” diyerek, seslendi.
İnşaat Emekçileri Sendikası'na (İnşaat-Sen) bağlı Kayı İnşaat işçileri, 3 yıldır alamadıkları maaşlarının ödenmesi için başlattıkları direnişin 1’inci yılında Ulus Meydanı’nda açıklama yaptı. "Emeğimizi batan şirketlere döviz kuruna ezdirmeyiz" pankartı açan işçiler, "İşçiler burada bakanlıklar nerede" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı 
İşçilerden Abdulsamet Kete, batan Kayı İnşaat'tan 3 yıldır haklarını alamadıklarını belirterek, adalet istediklerini vurguladı. Bakanlıklara seslenen Kete, "Yurtdışında iş yaparken dolar üzerine iş yapıyorsunuz, satış yaparken dolar üzerinden satış yapıyorsunuz. Böyle bir adalet istemiyoruz. Eğer varsa adalet bu adaleti işçilerden yana kullanın" diye belirtti.  
‘DEVLET UTANSIN’ 
Hakkını alamayan emekçilerden Murat Toksöz de, emeğini karşılığını alamayan bir arkadaşının çocuğuna işaret ederek, "Bu çocuğun, evinde sobasının önünde oyunlarını oynaması lazım ama babası üç yıldır parasını alamadığı için bu soğukta burada. Devlet yetkilileri bu çocuğa bakıp utansın" dedi.  Devletin yetkilerini işverenin çıkarlarına göre kullandığını ifade eden Toksöz, "Siz, bizleri üç yıldır karda kışta rezil ettiniz. Bu zamana kadar elimizdeki bütün malımızı hacizden dolayı kaybettik. Birazda patronların yanında duracağınıza işçilerin yanında durun" ifadelerini kullandı.  
‘HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ’
Emekçilerden Muzaffer Korkmaz ise, bugüne kadar kendilerine hiçbir ödeme yapılmadığını anımsatarak, şöyle dedi: "Arabulucuya gittik. Bize ‘2020 Şubat ayında ödemeleriniz başlayacak’ dediler ama ödemediler. Neden benim hakkımı savunmadı arabulucu? İşçilere hakkını vermeden mağdur ederek, onların haklarını yiyerek gasp ediyorsunuz. İnşaat işçileri her zaman karda kışta hep rezil bir şekilde çalışma ortamında bulunmuştur. Neden inşaat işçileri hak sahibi değil. Dolar kuru üzerinden çalışmamıza rağmen TL üzerinden ödeme yapılacak.  Bize ‘hakkınız var’ diyorlar ama biz dolar üzerinden çalışırken, şimdi TL üzerinden ödeme yapacaklarını söylüyorlar. Borcumuz ikiye katlandı. Neden hakkımız olanı vermiyorsunuz? İnşaat işçileri olmasaydı o bakanlık binalarında nasıl oturacaktınız? Bugün markete gittiğimizde anlık olarak fiyatlar değişiyor. Her şey bu kadar pahalıyken borçlarımız ikiye katlanmışken neden hakkımız olanı vermiyorsunuz. Bizi dolar kuru üzerinden çalıştırdınız, satışlarınızı dolar kuru üzerinden yaptınız şimdi hakkımız olanı da dolar üzerinden verin. İnşaat işçilerinin yaşadıklarını görün.”  
Konuşmaların ardından emekçiler, slogan ve alkışlarla açıklamaya son verdi. 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız