"Adalet yoksa eğer bu memlekette biz kendi ellerimizle adaleti getireceğiz!"

24 Eylül 2020 Saat: 22:19
"Adalet yoksa eğer bu memlekette biz kendi ellerimizle adaleti getireceğiz!"
Türkiye’nin en büyük teknoloji ürünleri mağazalarından biri olan Bimeks, mali krizi gerekçe göstererek önce birçok mağazasını boşalttı, sonra da sırayla kapatma işlemine giderek yüzlerce işçiyi işten çıkardı.

Sayısı 1500’ü bulan işçilerin her biri on binlerce lira alacağı için eylemlere başladı. Tazminatları ve maaşları ödenmeyen işçiler, Boğaziçi Üniversitesi'nde hoca olan şirketin sahibi Vedat Akgiray hakkında Manisa, Bursa, İstanbul ve Edirne'de dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan Bimeks işçileri “Adalet yoksa bu memlekette biz kendi ellerimizle adaleti getireceğiz” dedi.

Bimeks işçileri adına okunan açıklamada Boğaziçi Üniversitesi önünde yapılmak istenen açıklamaya yönelik gözaltı saldırısına değinilerek şöyle denildi:“1500 işçinin hakkını gasp eden Akgiraylar hakkında hiçbir işlem yapılmazken biz hakkını arayanlar suçlu sayılıyoruz. Pek çok farklı ilde suç duyurusunda bulunuyoruz. Akgirayları hapse attıracak savcı arıyoruz. Adalet yoksa bu memlekette biz adaleti getireceğiz, direne direne kazacağız.”

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız