Adı Corona

25 Mayıs 2020 Saat: 22:34
Adı Corona
Bu akımın saflığını,güzelliğini anlatan HARE yani diğer adıyla Corona.

TÜLAY SÖNMEZ


Aslında resme salgından önce başladım ve salgın sonrası ara ara devam ettim.Hare yi çizerken de hippilerin aydınlığını,sevgisini anlatmaktı amacım... Evet bu karanlık günlere inat
rengarenk desenlerle ve sembollerle hayatı anlatmaya devam ediyorum, edeceğim..
Dünya tarihinde ilk kez dünyayı güzelliklerle değiştirmeye çalışan efsanevi kuşak Hippiler..
1965 yılında Amerika'nın Vietnam'a asker göndermesi ile ortaya çıkan Hippi hareketi, kendilerine asla sınır koymayan,var olan tüm yetkilileri reddeden özgürlükçü bir başkaldırıydı.Tek istedikleri insanın doğasını yerine getirmeye çalışarak o anda var olmaktı.Kendilerine silah doğrultan askerlerin namlularına çiçek takmaları ile "çiçek çocuklar" adını alan bu kuşak Psikanalist Eric Fromm tarafından "gelmiş,geçmiş en tutarlı hareket" olarak kabul görür. Peki..acaba hippiler bizim Gezi deki gibi, bir sabah çadırlarından sürüklenerek gaz bombası, biber gazı, plastik mermi ve hatta namlunun doğrultulması değil...bizzat onun kurşununa hedef olsalar ne yaparlardı...ve Eric From ne düşünürdü!


Resimler yağlı boya guaj boya karışık, yaldızlı ve simli boyutlu boyalar kullanarak resim çalışmaları yürüten Tülay Sönmez'e aittir.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız