Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu: Üretimden gelen gücümüzü kullanıp birlik olmalıyız

25 Ekim 2022 Saat: 10:40
Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu: Üretimden gelen gücümüzü kullanıp birlik olmalıyız
Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, Bartın'da 41 madencinin yaşandığı patlama sonrası istifa eden bir yetkilinin olmamasını eleştirerek "Bunun adı yeni ölümlere yol vermektir" dedi.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden katliamında yaşamını yitiren 41 işçi için Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Platform adına basın metnini Eğitim Sen Aliağa Temsilcisi Yalçın Akdoğan okudu.

İktidarın “kader” söylemlerinin eleştirildiği açıklamada Akdoğan, "Üretimden gelen gücümüzü kullanıp birlik olmalıyız. Ülkemizde basınımıza uygulanan sansüre de İran’da katledilen kadına onun nezdinde her gün katledilen ya da tacize uğrayan kadınlarımıza, çevre katliamlarına geçit vermemeliyiz. Sanayi çarkları dönsün diye yedi yirmi dört çalıştırılan demir çelik ve rafineri çalışanlarının, gemi söküm işçilerinin dünya standartlarının altında adeta açlığa ve hatta ölüme mahkum edilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

“SORUMLULAR HESAP VERSİN”

“İş cinayetleri sonucu istifa eden bir yetkilinin olmaması, hiçbir şey olmamış gibi devam etmesi; bunun adı yeni ölümlere yol vermektir. İşte tam da bu nedenle bakanlıklardan, işyerindeki işçi sağlığı ve iş güvenliğinden sorumlu olanlara kadar her aşamada bulunanlar görev ve yetki durumu oranında suçludur, suç ortağıdır” diyen Akdoğan, iş kazaları ve cinayetlerine karşı gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.  

Sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyleyen Akdoğan, “Adalet aramaktan vazgeçmeden, hukukun, yargının herkes için adil olarak işleyeceği bir düzen talebiyle iş cinayetlerinde ölmeme, çevre katliamlarını, orman yangınlarını, insan ölümlerini, canları bir istatistik verisine indirgeyen ve duyarlılığımızı körelten, yüreğimizi kurutan bu düzene karşı sınıf savaşımını, demokrasi, özgürlük, eşitlik, adalet talepleriyle buluşturmak, dayanışma içerisinde bir mukavemet hattı kurmak zorundayız. Biz Aliağa Emek ve Demokrasi bileşenleri olarak ağıt yakanların ve acının altındaki memleketimizin yanında mücadeleye devam edeceğimizi tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi. 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız